КИА Моторс произведе 3-милионния си автомобил в Европа, 12г. след

...
КИА Моторс произведе 3-милионния си автомобил в Европа, 12г. след
Коментари Харесай

Kia произведе 3-милионния си автомобил в Европа

КИА Моторс създаде 3-милионния си автомобил в Европа, 12г. след основаването на завода в Жилина, Словакия.

Автомобилът отбелязал 3-те милиона е КИА сийд. Моделът е 5-врат хечбек, версия GT line, създаден за клиент на марката в Исландия. Оборудван е с 1-литров T-GDi (турбо бензинов мотор с непосредствено впръскване).

През 2017г. КИА Моторс Словакия записва производството на 335 600 автомобила и 539 987 мотора с износ до 80 страни по света. Най-популярният мотор за миналата година е 1.7-литровият CRDi дизелов мотор.

В Жилина се създават 3 модела от европейската гама на марката – необятно известният КИА сийд във версии хечбек, комби и 3-врати, бестселърът на КИА – Спортидж и компактният представител в MPV сегмента – Венга. От май 2013г., КИА Моторс Словакия създава и първите модели от спортната линия на марката - cee’d GT и pro_cee’d GT. Произведените в Жилина коли заемат близо 50% от общите продажби на марката в Европа.

Заводът на КИА е с построена известност на производител на висококачествени коли с основна роля в предлаганата от марката невижданата за Европа 7г. гаранцията.

Моделната гама сийд – създадена, конструирана и създадена в Европа, особено за европейските консуматори – заема 50% от потенциала на завода в Жилина. До момента, КИА е произвела 1.3 милиона от модела сийд. От лансирането му през 2006г. до 2012г. са осъществени 646 300 броя от първо потомство сийд. Производството на второ потомство наброява 647 700. От юни тази година ще се създава трето потомство сийд. Подобно на своите прародители, моделът ще бъде извънредно асемблиран в Европа и предопределен за потребителите на Стария континент.

В Жилина се създават и 3 генерации от компактния SUV Спортидж. В интервала от 2007г. до в този момент са осъществени общо 1.4 милиона броя от модела, от които 104 500 – второ потомство, 797 500 – трето потомство и 492 000 от сегашния модел, който влезе в произвеждане в края на 2015г.

Освен основаването на най-популярните европейски модели, Жилина е и европейски дом за направата на мотори КИА, като броят им надвишава 4 милиона от 2006г. насам.
КИА Моторс Словакия дава отговор за производството на редица бензинови (1.4л MPI, 1.6л GDI, както и 1.6л T-GDI с 204 к.с. за GT моделите) и дизелови (1.4л, 1.6л и 1.7л CRDi и 2л ‘R’) мотори. Базата ще създава и новия U3 1.6л дизелов мотор, с който ще се задвижват бъдещи модели на КИА, в това число и трето потомство КИА Сийд.

Докладът на водещата самостоятелна консултантска компания в региона на стопанската система - London Economics, озаглавен ‘Икономически и обществени изгоди от наличието на КИА в Европа’ акцентира забележителната роля на южнокорейската компания. Данък облага на КИА, митническите такси и други заплащания към Европейското държавно управление възлизат на 1,2 милиарда евро за 2016г. Поради непрекъснатото увеличение на потенциала във фабриката, КИА Моторс Словакия закупи 73% от доставките на стойност 3.8 милиарда евро,

Според отчета съществуването на марката в Европа е осигурило работни места на 184 386 индивида, назначени непосредствено от КИА или косвено от компании снабдители на компанията, търговски вериги или дистрибутори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР