Kia Corporation, която е в процес на трансформация в доставчик

...
Kia Corporation, която е в процес на трансформация в доставчик
Коментари Харесай

Kia прави завод само за електромобили

Kia Corporation, която е в развой на промяна в снабдител на устойчива подвижност, излезе с публична информация, че започва построяването на нова, високотехнологична индустриална база, напълно предопределена за целево основани (Purpose Built Vehicles - PBV) електрически транспортни средства.

Интелигентният нов PBV индустриален център ще бъде ситуиран на територията на съществуващата индустриална мощ на Kia в Хуасеонг, Южна Корея. Компанията възнамерява да стартира неговото строителство през първата половина на 2023 година, като задачата е постоянното произвеждане да стартира през втората половина на 2025г.

В първичния стадий заводът ще може да създава по 100 000 електрическия автомобил годишно с потенциал за нарастване на размера на производството до 150 000 броя годишно в сходство с растежа на пазара на PBV.

Kia е една от първите компании в световен мащаб, които показват прогрес на пазара на PBV, а като част от своята стратегическа пътна карта Plan S, марката цели да поеме водеща позиция в региона на PBV до 2030г. В комбиниране с авангардните софтуерни решения за самостоятелно шофиране се чака PBV да се трансфорат в революционно нови транспортни средства.

В новата индустриална база ще се употребяват най-съвременните способи за автоматизация, съчетани с съвременни технологии за понижаване на въглеродните излъчвания в границите на индустриалните процеси. Обектът е оборудван и с екологично чист бояджийски завод и енергоспестяващи уреди за по-нататъшно намаляване на въздействието на производството върху околната среда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР