КФН забрани на ЗК Олимпик – клон България да сключва

...
КФН забрани на ЗК Олимпик – клон България да сключва
Коментари Харесай

Лицензът на Застрахователна компания Олимпик АД е отнет

КФН забрани на ЗК " Олимпик – клон България " да подписва нови застрахователни контракти

КФН осведоми, че с решение на Министерството на финансите, Надзорен орган върху застраховането на Република Кипър, е лишен лицензът на " Застрахователна компания Олимпик " АД, която прави активност в България при изискванията на право на определяне посредством клон. В сходство със закона на Република Кипър на сдружението е възложен специфичен лиценз, който включва единствено опция за продължение на активността по към този момент подписани контракти, споразумяване на висящи искания и събиране на дължими към сдружението награди, както и да удовлетворява други отговорности.

За използването на специфичния лиценз е назначен специфичен админ - " Мазарс ООД " (Mazars Limited), представлявано от Павлос Накузи и Петрос Накузи дружно или поотделно, със обвързване да подсигурява, че за интервала на специфичния лиценз сдружението ще прави единствено упоменатите нагоре действия. Назначеният специфичен админ дава отговор и за цялостната активност на застрахователя, в това число за активността му в България.

В осъществяване на условията на европейското законодателство КФН взе решение за използване на насилствена административна мярка по отношение на " Застрахователна компания Олимпик – клон България " КЧТ, с която се постанова възбрана за подписване на нови застрахователни или презастрахователни контракти по всички класове застраховки, удължение на периода на подписани контракти и разширение на покритието по тях, както и за възбрана свободното предписание с активи на клона на територията на Република България.

Застрахователна компания Олимпик е основана през 1995 година като акционерно сдружение в Република Кипър. " Олимпик - клон България " КЧТ е лицензиран за осъществяване на обезпечаване в България от 2009 г.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР