Кейт Кокс, ищецът в шумно съдебно оспорване на аборта в

...
Кейт Кокс, ищецът в шумно съдебно оспорване на аборта в
Коментари Харесай

Може ли двойката от Тексас, която поиска съдебна заповед за аборт, да се изправи пред правни рискове след пътуване извън щата?

Кейт Кокс, ищецът в шумно правосъдно оборване на аборта в Тексас закони, разгласи в понеделник, че напуща щата, с цел да прекъсне бременността си. Някои специалисти споделят, че съгласно закона на Тексас всеки, който й е оказал помощ да го направи, може да бъде изправен пред юридически риск.

Кокс изиска правосъдна заповед за спиране на бременността си в Тексас, откакто научи, че плодът й има рядко заболяване разстройство, което му попречи да оцелее отвън утробата. Щатски областен съд почете молбата й предходната седмица, само че по-късно Върховният съд на Тексас се произнесе против нея в понеделник, отменяйки заповедта.

Върховният съд на щата беше спрял решението на по-ниската инстанция, защото реши, че случай и до момента в който чакаше решение, Кокс реши, че бременността й е прекомерно рискована и потърси аборт отвън щата, споделиха нейните юристи.

Тексас има два съществени закона, ограничаващи абортите. Един прави закононарушение осъществяването на аборт от момента на опложда...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР