Кейт Елизабет Уинслет е родена на 5 октомври 1975 г.

...
Кейт Елизабет Уинслет е родена на 5 октомври 1975 г.
Коментари Харесай

Нежната английска перла на Холивуд празнува рожден ден - Кейт Уинслет на 44!

Кейт Елизабет Уинслет е родена на 5 октомври 1975 година в Рийдинг, Бъркшир, Англия, Англия в семейство на артисти.

Освен родителите й, в гилдията са още нейните баба, дядо и чичо по майчина линия.

Двете й сестри Бет и Анна също са актриси, има и по-малък брат Джос. Още до момента в който Кейт е дребна излиза наяве, че е наследила гена и също има гений. На 11 взе участие в реклама на корнфлейкс.
 Вълшебният коктейл за по-свежа и сияйна кожа Edna предлага Вълшебният коктейл за по-свежа и сияйна кожа
Вижте повече фотоси на невероятната Кейт Уинслет ТУК >>>

По същото време стартира да взима уроци по актьорско майсторство, което напълно естествено води до влизането й в гимназия с арт профил.

През идващите години играе постоянно на сцена и се снима в ситуационни комедии.

Пробива на 17 година с ролята в “Божестевни създания " (1994). Филмът, в който две тийнейджърки правят ликвидиране получава непретенциозно разпространяване, само че по тази причина пък е засипан с позитивни рецензии от рецензията. На идната година има шанса да взе участие в кастинга на “Разум и чувства” на Анг Лий.

Младата Кейт прави огромно усещане на Ема Томпсън и с помощта на нейната благословия печели ролята на смелата Мериан Дашууд, в конкуренция с над 100 девойки. Усилията й са възнаградени с премия “БАФТА” и номинация “Оскар” за поддържаща роля. През 1996 година надарената англичанка се трансформира в непокорната “Джуд” и става Офелия в шекспировата акомодация на Кенет Брана “Хамлет”.

Идва 1997 и “Титаник”- ролята на Роуз Деуит Букейтър я прави супер звезда. Всички девойки желаят да наподобяват на нея, а тя се трансформира в най-младата актриса с две номинации от Академията. След ужасяващо многото (за самата нея) внимание, което й се отделя поради “Титаник”, госпожица Уинслет избира да се концентрира върху самостоятелни планове.

Приятелството сред Кейт и Лео през годините >>>

Слуховете настояват, че отхвърля функциите в “Ана и кралят” (1998) и във “Влюбеният Шекспир” (1999), с цел да вземе присъединяване в “малките” “Hideous Kinky” (1998) и “Holy Smoke” (1999). На снимачната площадка на “Hideous Kinky” среща Джим Трипълтън, за който бързо се омъжва. След 12 месеца тя отново облича дълга рокля - този път поради “Историята на маркиз дьо Сад”. Същата година – 2000 - става майка на Мия. През 2001 година обаче Кейт и Джим се развеждат.



Тя продължава да работи с хъс и основава още една прелестна героиня, парнирайки на достолепната Джуди Денч в “Айрис” (2001). С осъществяването си още веднъж е видяна от Американската академия, по този начин продължава да води класацията за най-млада актриса получила най-вече номинации (вече три).

Две години по-късно работи с Алън Паркър в “Животът на Дейвид Гейл”, по същото време се влюбва в Сам Мендес и се омъжва за повторно. Продължава да работи неуморно - ражда сина си Джо и се снима в два кино лентата през 2004 – “Блясъкът на чистия ум” (четвърта номинация) и “Пътят към Невърленд”.

Без да си поема въздух съумява да вземе присъединяване в още три кино плана. Лентите са “Малки деца” (2006) - пета номинация, само че към момента без премия, “Цялото кралско войнство” (2006) и “Ваканцията” (2006). Следват “Пътят на промените” (2008) и “Четецът” (2008).



През 2011-а Уинслет се развежда с Мендес, а година по-късно подписва брак с новия мъж в живота си - Нед Рокенрол. А през 2013-а ражда и третото си дете.

Към брилянтната ѝ филмография се подреждат още заглавията "Касапница ", "Дивергенти " и "Дивергенти 2: Бунтовници ".

За още забавни публикации изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР