Кейси Макинтайър искаше нейните приятели и близки да научат за

...
Кейси Макинтайър искаше нейните приятели и близки да научат за
Коментари Харесай

„Ако четете това, аз починах“: Майка, на 38, става вирусна за последното съобщение, последното желание

Кейси Макинтайър искаше нейните другари и близки да научат за гибелта й непосредствено от нея и съгласно личните си условия, споделя брачният партньор й.

Така че във вторник, 14 ноември, тъкмо по този начин се случи.

„ Бележка към моите другари: в случай че четете това умрял съм. Много скърбя, това е кон (ругатня) и двамата го знаем. Причината беше рак на яйчниците в четвърти етап “, гласи известие, оповестено в X акаунта на Макинтайър.

„ Обичах всеки един от вас с цялото си сърце и ви давам обещание, знаех какъв брой надълбоко бях обичан. ”

Макинтайър беше на 38. Тя изоставя брачна половинка си Андрю Роуз Грегъри и тяхната 18-месечна щерка Грейс. Семейството живее в Ню Йорк, където тя е работила като издател на книги.

Смъртта и откровеното обръщение на младата майка получиха необятно внимание в обществените медии, както и желанието й да изтрие медицинския дълг на други хора посредством дарения направени на благотворителната организация RIP Medical Debt.

Организацията с нестопанска цел употребява дарените пари, с цел да закупи и изплати медицински сметки, дължими на американци с ниски приходи. Повече от $138 000 бяха събрани за акция в името на Макинтайър до петък, 17 ноември.

„ Аз съм толкоз щастлива, че имах достъп до най-хубавото здравно обслужване “, написа тя в последното си известие, „ и ясно съзнавам, че толкоз доста хора в страната ни нямат достъп до положителни грижи. “

„ Тя опита всичко “

На Макинтайър беше диагностициран овариален рак през 2019 година, откакто се оплаква от отичане на корема си, споделя нейният брачен партньор. Оказа се, че това е тежък асцит или струпване на течност в пространството сред лигавицата на корема и органите, съгласно Националната здравна библиотека.

Повече от една трета от дамите с рак на яйчниците се развива асцит, отбелязва Алиансът за проучване на рака на яйчниците.

Макинтайър се подложи на химиотерапии, интервенции и някои пробни имунотерапии.

„ Просто ще ви уверя, че тя опита всичко за мен, нейната щерка и нейното семейство “, споделя Грегъри на TODAY.com по имейл.

„ Тя влезе още веднъж на лекуване през септември 2021 година след 18 месеца без признаци на заболяване и беше пусната в домакински приют през юни 2023 година Ние имаха шанса да имат едно последно бонус лято дружно. ”

Макинтайър не е имал BRCA генни разновидности, които могат да покачат риска от рак на яйчниците, прибавя той.

Двойката е възнамерявала „ празник на медицинския дълг ” като част от мемориала й, когато изглеждаше, че ще почине през май. „ Щастлив съм, че успяхме да го отложим с шест месеца “, отбелязва Грегъри.

Нейният мемориал в този момент ще се състои през декември. Той споделя, че до момента в който приятелите и околните на брачната половинка му я оплакват, те също могат да се успокоят, като знаят, че са помогнали за премахването на медицинския дълг за хора в потребност с помощта на последното й предпочитание.

„ Мъчя се да пребивавам живота си без жена ми, която обожавах, само че Кейси страдаше толкоз доста през последните години и изключително последните седмици от живота си, ” споделя Грегъри.

„ Ракът на яйчниците е по-жесток, в сравнение с можете да си визиите. В последните й дни всички успяхме да й кажем: „ Кейси, ти направи всичко. Състезанието се плува. Намерете отмора, намерете мир, бъдете свободни. “

Симптоми на рак на яйчниците

Само към 20% от случаите на рак на яйчниците се откриват рано, съгласно American Cancer Society, основно тъй като признаците могат да бъдат неразбираеми.

Предупредителните знаци включват:

Подуване или отичане на корема със загуба на тегло

Болки в таза или корема < /p>

Проблеми с храненето или бързо чувство за задоволеност

Уринарни признаци, като непрекъснато чувство, че би трябвало да тръгвате или би трябвало да ходите постоянно

Умора

Разстроен корем

Болки в гърба

Болки по време на секс

Запек

Промени в цикъла, като по-тежко кървене от естественото или нередовно кървене

Освен наследствени генетични разновидности, рисковите фактори включват остаряване, затлъстяване, раждане за първи път след 35-годишна възраст или в никакъв случай не раждане, банкет на хормонална терапия след менопауза; и имате фамилна анамнеза за рак на яйчниците, гърдата или колоректален рак.

Няма обикновен скрининг за рак на яйчниците и тест за ранно разкриване.

Кръвният тест CA-125 може да открие високи равнища на избрани туморни маркери, които постоянно се откриват при дами с рак на яйчниците, отбелязва Националната здравна библиотека.

Но пробата не се назначава по време на рутинни прегледи на дами, тъй като е доста неспецифичен, доктор. Джейсън Райт, началник на гинекологичната онкология в Колумбийския университет в Ню Йорк, сподели по-рано пред TODAY.com.

„ Всеки тип инфектиране, всевъзможен тип зараза, неща като фиброиди, ендометриоза, всички тези неща могат да причинят повишение на равнищата на CA-125 “, означи той.

Редовните тазови прегледи могат да оказват помощ за откриването, защото акушер-гинекологът може да усети маса върху яйчник, само че постоянно ракът към този момент се е популяризирал до този миг, Райт сподели. Друг инструмент за разкриване на тумори е трансвагинален ултразвук.

Тъй като предупредителните знаци са „ доста неразбираеми “, дамите би трябвало да бъдат свои лични бранители, посъветва Райт. Ако признаците не престават, утежняват се или не се усъвършенстват с други лекувания, дамите би трябвало да обсъдят опцията за рак на яйчниците с лекаря си, означи той.

Тази публикация е оповестена в началото на TODAY.com Вижте коментарите


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР