КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Пълното слънчево затъмнение през април

...
КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Пълното слънчево затъмнение през април
Коментари Харесай

Пълното слънчево затъмнение през април обещава да бъде най-доброто досега за експерименти

КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Пълното слънчево затъмнение през април дава обещание да бъде научно злато с помощта на нови галактически кораби и телескопи — и галактически късмет.

Луната ще бъде доста покрай Земята, осигурявайки дълъг и натоварен интервал на мрачевина, а слънцето би трябвало да е по-активно с капацитет за трагични прояви на плазма. След това има гъсто обитаем кулоар на съвкупността, разпрострян се от Мексико през Съединени американски щати до Канада.

Стотици, в случай че не и хиляди от десетките милиони фенове ще се удвоят като „ жители учени “, помагайки на НАСА и други проучвателен групи да схванат по-добре нашите планета и звезда.

Те ще снимат атмосферата, сходна на външната корона на слънцето, или короната, до момента в който луната минава сред слънцето и Земята, закривайки слънчевата светлина за до 4 минути и 28 секунди на 8 април. Ще следя утихването на птици и други животни, когато настъпи обедната мрачевина. Те също по този начин ще мерят падащите температури, ще следят облаците и ще...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР