КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Частен лунен спускаем апарат се

...
КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Частен лунен спускаем апарат се
Коментари Харесай

Страничното кацане на луната съкращава мисията, частният лунен спускаем апарат се очаква да прекрати операциите си във вторник

КЕЙП КАНАВЕРАЛ, Флорида (AP) — Частен лунен спускаем уред се чака да приключи интервенциите си във вторник, задачата му е прекратена след кацане странично покрай южния полюс на Луната.

Intuitive Machines, компанията от Хюстън, която построи и ръководи галактическия транспортен съд, сподели в понеделник, че ще продължи да събира данни, до момента в който слънчевата светлина престане да огрява слънчевите панели. Въз основа на позицията на Земята и Луната формалните лица чакат това да се случи във вторник сутринта. Това е два до три дни по-малко от това, на което НАСА и други клиенти разчитаха.

Спускаемият уред, наименуван Одисей, е първият галактически транспортен съд на Съединени американски щати, който каца на Луната от повече от 50 години, провеждайки опити за НАСА, главен спонсор. Но той пристигна прекомерно бързо предишния четвъртък и стъпалото на един от шестте му крайници се закачи за повърхността, карайки го да се преобърне, съгласно чиновници на компанията.

Въз основа на фотоси от Лунния разследващ орбитър на НАСА,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР