Кей Нишикори ще пропусне ATP Cup и Откритото първенство на

...
Кей Нишикори ще пропусне ATP Cup и Откритото първенство на
Коментари Харесай

Кей Нишикори аут за ATP Cup и Australian Open

Кей Нишикори ще пропусне ATP Cup и Откритото състезание на Австралия. Японецът самичък разгласи новината, като уточни, че към момента не се е възстановил изцяло от интервенцията в десния лакът, която претърпя през октомври.

Бившият №4, който поради контузията се смъкна до №13, е доста отчаян, че няма да стартира сезона през януари, както се надяваше. Дългият престой отвън корта пък значи, че той ще напусне топ 20, защото има да пази 630 точки в Австралия.

“За страдание, би трябвало да се откажа от ATP Cup и Australian Open. Днес, дружно с моя екип, взехме това решение, защото към момента не съм на 100% подготвен да се състезавам на най-високо равнище. Това решение не бе взето елементарно, защото Австралия е едно от обичаните ми места за игра. С екипа ми обаче ще продължим да работим крепко, с цел да се върна на корта допустимо най-бързо. Благодаря за поддръжката “, съобщи Нишикори.

Неговата място в тима на Япония за ATP Cup ще бъде заето от Йошихито Нишиока. Оттеглянето на Нишикори идва ден след новината за отхвърли на звездата на Англия Анди Мъри, който страда от травма в таза.

One of the greatest competitors on the #ATPTour

Happy 30th birthday, @keinishikori! pic.twitter.com/dYdWdBkmO2
— ATP Tour (@atptour) 29 декември 2019 година Иновативният шампионат АТР Cup ще се организира ог 3 до 12 януари в три австралийски града - Пърт, Сидни и Брисбън. В шампионата вземат участие 24 страни. Наградният фонд е на стойност 15 милиона $ и ще носи 750 точки за ранглистата на спечелилите. Точки се заработват с всяка една победа в шампионата, а какъв брой са те зависи от позицията на спечелилия в ранглистата, както и мястото на съперника му. Ако състезател всред първите 300 победи представител на топ 10 в груповата фаза, той ще получи 75 точки. Ако това се случи на четвъртфинал – 120 точки, на полуфинал – 180, а на край – 250. Ако пък в груповата фаза надиграе играч, който е отвън топ 100, получава 20 точки. При сходен триумф на четвъртфинал заработва 25 пункта, на полуфинал – 35, а на край – 50. Ако тенисист отвън топ 300 надиграе представител на топ 100 в груповата фаза, получава 25 точки, на четвъртфинал – 35, на полуфинал – 55, а 85 взима, в случай че това се случи в борбата за купата. При двойките тази точкова система не важи. Всяка победа в груповата фаза носи 25 точки, на четвъртфинал – 35, във финалната четворка – 55, а на край – 85.

Grigor Dimitrov, David Goffin, Borna Coric and Jamie Murray at Ken Rosewall Arena presentation.

[Getty] pic.twitter.com/8qZKCu2wif
— Krasimir (@lobdowntheline) 30 декември 2019 година В шампионата ще взе участие и България. Отборът ни е в състав Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев, а противници на родните тенисисти в група С ще бъдат тимовете на Англия, Белгия и Молдова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР