КЕВР започва проверка на сделките на Газов Хъб Балкан“, сключени

...
КЕВР започва проверка на сделките на Газов Хъб Балкан“, сключени
Коментари Харесай

КЕВР проверява сделките на „Газов Хъб Балкан“, сключени в началото на февруари

КЕВР стартира инспекция на покупко-продажбите на „ Газов Хъб Балкан “ , подписани при започване на февруари 2022 година Поводът са медийни изявления през последните дни, по които Комисията се самосезира.

" Със заповед на ръководителя на КЕВР от 7 февруари работна група на регулатора от Дирекция „ Мониторинг и надзор по осъществяване на Регламент /ЕС/ 1227/2011 по отношение на интегритета и прозрачността на пазара на търговия на едро с сила /REMIT/ стартира инспекция на подписани покупко-продажби на „ Газов Хъб Балкан “ ЕАД за интервала 1-7 февруари 2022 година за съществуване на обосновано съмнение за осъществено нарушаване на член 3 и член 5 от Регламент REMIT ", оповестиха от КЕВР.

Работната група ще изготви отчет за резултатите от инспекцията откакто изследва всички обстоятелства и условия. В сходство с условията на REMIT отчетът ще бъде разискван на съвещание на Комисията. В взаимозависимост от изводите и констатациите в него регулаторът ще реши дали да образува произвеждане за определяне на нарушаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР