КЕВР показва исканията на енергийните оператори с хиксове, Промяната ни

...
КЕВР показва исканията на енергийните оператори с хиксове, Промяната ни
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: "Промяната" ни носи ток, вода и парно с увеличение от 100 до 150%

" КЕВР демонстрира настояванията на енергийните оператори с хиксове, " Промяната " ни носи ток, вода и парно с нарастване най-вероятно от 100 до 150 %. Това съобщи в декларация от името на ГЕРБ в Народното събрание някогашният енергиен министър Теменужка Петкова. Според нея няма никаква гласност по въпроса, а хората би трябвало да знаят какво да чакат.

" Днешното ръководство на " Промяната " пристигна със поръчка за гласност и бистрота. Засега нито един от тези правила не е изпълнен. Така е и в енергетиката ", сподели тя. По думите й държавното управление крие нарастването на тока

" Председателят на КЕВР бе определен без бистрота, да напомним " Джемкорп " и трисекундните продажби на газ. Сега сме изправени пред затъмнението какви цени ще плащаме от 1 юли за ток, вода и газ. До през вчерашния ден такава информация няма. Когато поискахме информация ни споделиха, че не се дава, с цел да не си тормозят хората. Това се назовава скандал. Промяната я заплащат хората ", съобщи някогашният енергиен министър.

" В Енергийна комисия беше поискана информация от КЕВР, там гласоподаваха срещу от Политическа партия. Така ли връщате парламентаризма? Така ли излъгахте, с цел да влезете във властта? Вчера се появиха на страницата на КЕВР поръчките на операторите. КЕВР обаче беше разгласил заявки със заличени цени. На тяхно място са се появили хиксове - някъде са три, някъде са четири, някъде два. Българските жители би трябвало да знаят дали нарастването няма да е от 100 до 150 %. Това е хиксът на вашата смяна, която е замяна. Дано смяната не продължи дълго, сподели Теменужка Петкова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР