КЕВР одобри близо 19-процентно поскъпване на газаКомисията за енергийно и

...
КЕВР одобри близо 19-процентно поскъпване на газаКомисията за енергийно и
Коментари Харесай

Вечерни новини: Ново поскъпване на газа; Разликата между ПП и ГЕРБ расте

КЕВР утвърди близо 19-процентно повишаване на газа
Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) утвърди цена на природния газ за м. септември в размер на 353.21 лв./MWh, без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, което е нарастване с близо 19% по отношение на предходния месец. На тази цена „ Булгаргаз “ ще продава природен газ на крайните доставчици на синьо гориво и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.
„ Тренд “: Седем партии влизат в Народно събрание, разликата сред Политическа партия и ГЕРБ пораства
Месец преди предварителните парламентарни избори разликата сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ се усилва до 5%, в Народното събрание влизат сигурно шест обединения, а две са на ръба. Това демонстрира настоящо социологическо изследване на настройките, извършено от проучвателен център „ Тренд “.

Ножицата сред ГЕРБ и Политическа партия се отваря както поради лекия растеж на първите, по този начин и поради спад в известността на някогашните ръководещи, водени от Кирил Петков.
Ключови поправки на жп прави са забавени през последните месеци
През последните месеци са забавени строително-монтажните действия по основни жп прави в страната, установи зам.-транспортният министър Красимир Папукчийски. При неочаквана инспекция на жп сектора Елин Пелин – Костенец, който е част от плана за рационализация на жп линията София – Пловдив, той е изискал от изпълнителите да ускорят работните процеси, оповестяват от пресцентъра на отрасловото ведомство.
Служебният кабинет регистрира 1.7 милиарда лева остатък в бюджета
На база на предварителни данни и оценки се чака бюджетното салдо по консолидираната фискална стратегия (КФП) към август 2022 година да бъде позитивно в размер на 1 650 млн. лева (1.1 % от прогнозния БВП).
Най-големият офшорен вятърен парк в света към този момент работи на 100%
Съоръжение, разказано от датската енергийна компания Orsted като „ най-голямата офшорна вятърна плантация в света “, към този момент е изцяло работещо. Паркът е формиран от 165 турбини, предопределени да оказват помощ за зареждането на повече от 1.4 милиона домове в Обединеното кралство, оповестява CNBC.
Турция усилва фрапантно цените на тока и газа
Турските управляващи покачиха цените на електрическата енергия и природния газ за семействата с към 20% и с към 50% за индустрията в четвъртък. Това ще окаже спомагателен напън върху инфлацията, която доближи близо 80% през юли, оповестява Reuters.
Съединени американски щати блокираха продажбите на най-хубавите AI чипове в Китай
Дизайнерът на чипове Nvidia Corp съобщи, че американски чиновници са му споделили да спре износа за Китай на двата си най-хубави компютърни чипа за работа с изкуствен интелект. Това е ход, който може да осакати способността на китайските компании да правят напреднали действия, като различаване на изображения, и да попречва бизнеса на Nvidia в Китай, написа Reuters.
Изпълнителният вицепрезидент на „ Лукойл “ е открит мъртъв
Равил Маганов, ръководител на Борда на шефовете и първи изпълнителен вицепрезидент на втория по величина производител на нефт в Русия – „ Лукойл “ – умря в четвъртък при рухване от прозорец на болница в Москва. Новината заяви източник, осведомен с въпроса, представен от Reuters.
Европейска комисия работи за ограничение на цените на силата
Европейската комисия преглежда разновидности за ограничение на цените на силата и понижаване на търсенето на електрическа енергия. Това са част от идните оферти за справяне с растящите разноски за сила, сподели почитан чиновник на Европейската комисия в четвъртък, представен от Reuters.
Блокировките в Китай събориха цената на петрола
Цените на петрола се сринаха в четвъртък, защото новите ограничения за блокиране на COVID-19 в Китай заплашват да понижат в допълнение търсенето на гориво. Фючърсите на вид Брент паднаха с 2.2% до 93.54 $ за барел. Американският лек недопечен нефт (WTI) падна с 2.1% до 87.69 $ за барел.
Effie България ще отличи най-ефективните информационни акции през 2022 година
Българското издание на най-престижния конкурс за маркетингова успеваемост в света Effie Awards стартира да приема поръчки. Наградите Effie са всепризнат стандарт за най-успешните акции измежду рекламните организации и рекламодатели по света и се провеждат у нас от Българската асоциация на информационните организации (БАКА).
Vivacom пуска телефони и смарт устройства Xiaomi с отстъпки до 200 лева. 
Vivacom започва нова онлайн акция, включваща смарт телефони и смарт устройства на марката Xiaomi с отстъпки до 200 лева Тя ще продължи през целия месец септември, в който потребителите обичайно се приготвят за новата образователна година и търсят положителни оферти за телефони и умни уреди за дома. 

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР