КЕВР очаква най-малкото поскъпване на тока от десетилетиеЦената на тока

...
КЕВР очаква най-малкото поскъпване на тока от десетилетиеЦената на тока
Коментари Харесай

Вечерни новини: Бум на пазара на нови коли в България; Минимално поскъпване на тока

КЕВР чака най-малкото повишаване на тока от десетилетие
Цената на тока за битовите консуматори още веднъж се трансформира в парещ политически картоф – дни преди следващите предварителни избори и месец преди началото на новия регулаторен интервал.
Преходът в Стара Загора: 342 млн. лева за саниране, преквалификация и нови зони
Първите милиони от Фонда за обективен преход за най-засегнатия въглищен район у нас - Стара Загора, потеглят напълно скоро. На брифинг кмета на града Живко Тодоров даде повече детайлности за стратегиите и бе конкретизирано, че област Стара Загора е разширена с още 10 прилежащи общини от 3 области, измежду които Нова Загора, Сливен, Тунджа, Елхово, Ямбол, Хасково, Димитровград и други, тъй че общо стават 21 общини, които могат да се възползват от средствата.
НЕК продава съоръжение от АЕЦ „ Белене “ за блоковете в „ Козлодуй “
Националната електрическа компания (НЕК) получи право да продаде на АЕЦ „ Козлодуй “ съоръжение от АЕЦ „ Белене “. Решението за това бе взето на съвещанието на Министерския съвет в сряда. То ще послужи за продължаване на периода на употреба на в този момент работещите 5-и и 6-и блок в първата атомна електроцентрала.
Преднината на ГЕРБ пред ПП-ДБ се усилва – приближава 11 прочие пункта
Малко повече от две седмици преди предварителните парламентарни избори ГЕРБ усилва преднината си пред ПП-ДБ до близо 11 прочие пункта. Това демонстрира настоящо проучване на „ Тренд “, осъществено по поръчка на „ 24 часа “ измежду 1003 пълнолетни жители в интервала 11 – 18 май. Данните демонстрират, че групировката на Бойко Борисов би получила 26.1% от гласовете на деклариралите, че ще гласоподават, до момента в който водената от Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов коалиция – единствено 15.4%.
Ремонтът на „ Дунав мост “ при Русе (може би) ще стартира през юли
Най-вероятно главният ремонт на „ Дунав мост “ при Русе ще стартира през юли. Агенция „ Пътна инфраструктура “ прави разбор на трафика, с цел да се вземе „ оптимално решение за началото на строителните работи и готовността те да стартират през юли “, показва ръководителят на УС инж. Йордан Вълчев, представен от пресцентъра на организацията.
Властите дават обещание онлайн заплащане на такса „ Дунав мост 2 “
Министерство на вътрешните работи ще направи всичко належащо да облекчи трафика и километричните опашки при Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин ". Това съобщи зам. вътрешният министър Стоян Темелакиев след извършена среща с българските превозвачи, които сигнализират, че прекосяването през пункта е затруднено от предходната седмица.
Компаниите подадоха предложения за доставка на 35 мотрисни влака. Какви са цените?
И четирите интернационалните компании, които бяха поканени да вземат участие в търга за доставка на 35-те електрически мотрисни влака, подадоха предложения. Ценовите им оферти са с няколкостотин милиона по-ниски от заложената планирана стойност по процедурата по директно договаряне, която е на стойност над 1.1. милиарда лева без Данък добавена стойност.
Бум на пазара на нови коли в България
2024-а година стартира стремително за автомобилния пазар в България. През първите четири месеца са регистрирани 15 761 нови коли, което е 47.9% растеж по отношение на същия интервал на предходната година. Процентът изпраща страната преди всичко в Европейския съюз, като на втора и трета позиция са Кипър (26%) и Малта (16.6%). Това излиза наяве от данните на Европейската асоциация на автомобилостроителите (ACEA).
„ Витоша ски “ желае Столична община да разреши замяна на Княжевския въжен превоз
Два дни след брифинга на Столична община, на която общинският консултант Борис Бонев от ПП-ДБ-СС загатна за последна дейности против „ Витоша Ски “, притежателят на лифтовете на Витоша отговори. Компанията популяризира позиция до медиите, в която показва, че буди удивление „ отправени към нас закани, че би трябвало да ни „ създадат по-сговорчиви “ – изразителност, каквато считаме, че е неприемлива за демократична и правова страна. “
Може ли Челопеч да има свой високотехнологичен промишлен парк?
Какво би било бъдещето на районите, които стопански зависят от рандеман на запаси, като мед и злато да вземем за пример? Науката от дълго време е открила, че някои от суровините на Земята са изчерпаеми. Такива са нефтът, природният газ, въглищата, рудите. Има ли обаче различна претовареност за жителите на такива дребни обитаеми места, в случай че добивът бъде преустановен?
Инвеститор още веднъж има интерес към крайпътен комплекс до с. Цалапица
Компанията „ АШ-Н-М “ желае да осъществя план за крайпътен комплекс в околност „ Бенчийски път “, наоколо до пловдивското село Цалапица. Идеята ѝ е да построи бензиностанция, ТИР паркинг и заведение за публично хранене, излиза наяве от капиталово предложение, входирано в РИОСВ-Пловдив.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР