КЕВР не си върши работата както трябва. Не беше обсъдено

...
КЕВР не си върши работата както трябва. Не беше обсъдено
Коментари Харесай

Кирил Петков: КЕВР не си върши работата, ще има нов шеф

КЕВР не си прави работата както би трябвало. Не беше разисквано нарастването на цената на газа, изненада беше увеличението с 30%. Ще има и нов ръководител - до края на януари. Това не беше натурален скок на цените, тъй като цената на газа понижа много в последната седмица.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков в предаването "На фокус с Лора Крумова " по NOVA.

КЕВР има и друга функционалност - да влиза надълбоко в енергийните сдружения и да види дали крайната цена е най-оптимална. Не видях такава работа, видях една среща на закрито, сподели още министър председателят.

Видях в това решение някакво равнище на предумишленост. Не знам дали е капан, само че не е добра отбрана към крайния консуматор, уточни още Кирил Петков.

Заклехме се и КЕВР усили цената на тока - имах съмнения дали е било предумишлено, само че второто решение на 1 януари много ясно сподели, че този орган не си прави работата както би трябвало. Неговата цел е да пази обществения интерес, напомни министър председателят.

Разговарях и с работодателите. Ролята на всеки политик е да се среща с такива съществени огромни групи, изключително за бизнеса - те имат право да се срещат с политиците когато и да е. Чухме се с част от тях и се надявам още в първата седмица на януари да създадем среща за цените, заяви министър председателят.

Нямам правото да махам никой, само че се надявам Народното събрание да направи по този начин, както е по закон - човек с изминал мандат, би трябвало да бъде сменен с човек, който има професионални качества и мотивацията да бъде угрижен за крайния консуматор.

Политиката би трябвало да бъде в публичен интерес. Когато е поради личния джоб, това е кражба, уточни Петков.

Политиците би трябвало да са чиновници на народа, само че задачите ни би трябвало да са споделени с хората. Ако желаеме същинска смяна, не можем да стоим в жилищата си, да гледаме телевизия, и да споделяме на политиците „ давайте “. Моята отговорност като министър председател е по-голяма, само че всеки има отговорност: дали ще си затворим очите като виждаме нещо неправилно, дали ще си сложим ваксина или не, дали ще почистим снега пред вратата си – това е персонална отговорност. Ако желаеме България да се промени, би трябвало да осъзнаем, че това е персонално дело, сподели Петков.

Всеки един проблем, който слушам по новините, към този момент е мой проблем.

Остра акция против подправените документи предлага министър председателят. Всеки умрял от коронавирус ще бъде тестван от Министерство на вътрешните работи дали е имал подправен документ и от кое място е публикуван. по тази концепция министър председателят е разгорарял към този момент с Бойко Рашков. Проверките ще станат не кардинални, а на всеки един случай, разгласи Петков.

Имам три деца и не желая да ги виждам единствено на онлайн образование, имам другари с дребни бизнеси и не желая те да бъдат затворени. Но това не е въпрос единствено на държавното управление. Призовавам всеки в тези три седмици, в случай че имунизираме 300 000 индивида, това може да бъде разликата сред доста сериозна рецесия със затваряне и прекосяване по-леко, сподели още той.

За имунизирането на децата Петков напомни, че една от дъщерите му, която има диабет, към този момент е имунизирана.

На въпрос за районен съд Македония Петков сподели, че и от двете страни би трябвало да се свърши работа, с цел да се напредне по всички тематики на преговор. Добросъседството би трябвало да е водещо и то изисква доста работа, уточни министър председателят.

По отношение позицията на Стефан Янев за НАТО в България Петков посочи, че никой министър не разполага с правото на лично мнение, това е въпрос на Министерски съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР