КЕВР е най-важният въпрос, а вие го подменяте го с

...
КЕВР е най-важният въпрос, а вие го подменяте го с
Коментари Харесай

Карадайъ към ПП и БСП: Теглите държавата към пропастта! Подменяте най-важното, КЕВР, с партийни теми

КЕВР е най-важният въпрос, а вие го подменяте го с партийни тематики. Теми от партийните конгреси не могат да влизат в Народното събрание. Болшевиците отдясно и отляво и техните внучета не познават демократичните принадлежности.

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на дебатите за седмичната стратегия на Народното събрание. Той настоя препоръчаната от Българска социалистическа партия законодателна стратегия за идващите 5-6 месеца да отпадне от дневния ред на Народно събрание.

Законодателната стратегия бе импортирана от Българска социалистическа партия в опитите на социалистите да създадат парламентарно болшинство за избор на кабинет. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи във вторник, че в случай че програмата бъде утвърдена, в петък ще предложи Асен Василев за министър председател и ще се опита да осъществя третия мандат за държавно управление. В противоположен случай ще върне празна директория на президента Румен Радев.

Няма потребност звездите да ни приказват, откакто има Правилник за организацията и активността на Народно събрание, той се отнася и за вас, господин ръководител, съобщи Мустафа Карадайъ, припомняйки че правилникът не разрешава приемането на стратегия за повече от 2 седмици и предлагането на социалистите е в жестоко нарушаване.

Движение за права и свободи настоя точка първа от дневния ред да е импортираното от партията предложение за разглеждане на проблема КЕВР, който сега е най-съществен за хората. Конституционен съд разгласи избора на ръководителя Станислав Тодоров за противоконституционен и регулаторът е без началник.

Г-н ръководител, Вие в границите на 47-ото Народно събрание не успяхте да си уеднаквите държанието и практиката си. Не можехте да определите за кои тематики ще чакате отчети до дъно и за кои не, без значение че сте направили безобразия и сте сложили страната в неспособност да се приготви за идните задълбочени рецесии и сега теглите страната в пропастта, безапелационен бе Карадайъ.

За КЕВР - след безобразията, които направихте, а за тях бяхте предизвестени, ще би трябвало несъмнено и звездите да ви подскажат, че е извънредно значимо да вземем решение тази седмица. Защото по устав от 1 август Народно събрание е във почивка, напомни водачът на Движение за права и свободи.

Обратното – за Народния съд без значение кой от къде и по какъв метод ви споделя, че не трябва, вие държите да си имате национален съд. Вие не знаете, а и не желаете да знаете, какво съставлява и по какъв начин действа политическата партия. Но Столетницата доста добре знае. Столетницата комунисти са не запомнили обаче че има смяна в конституцията, осъществена през 1991 година и член 1 от комунистическата конституция е анулиран, сподели още Мустафа Карадайъ. И добави: „ По този метод водещата роля на партиите е в партийните конгреси, а не в страната.”

Да поставяте в дневния ред на Народно събрание тематики от партийните конгреси е неприемливо, извинявайте, не мога да ви схвана. Но болшевиците отдясно и отляво и техните внучета очевидно няма да ползват демократични способи. Демократичните принадлежности не са им познати, заключи Карадайъ.

Малко по-късно Народното събрание със 119 гласа гласоподава за отпадането на точката за законодателната стратегия от дневния ред на Народното събрание.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР