Кето диети, Зоната, докторска диета... Хората стават все по-обсебени в

...
Кето диети, Зоната, докторска диета... Хората стават все по-обсебени в
Коментари Харесай

Ядох само пица и паста в продължение на 1 седмица и това беше най-доброто решение, което съм вземала

Кето диети, Зоната, докторска диета... Хората стават все по-обсебени в търсене на способи да смъкват непотребни килограми, споделя американската журналистка Никол Йи. 

Ограничаваме въхлехидратите до най-малко, постоянно даже напълно ги изключваме от менюто си, подлагаме се на изтощителни хранителни и подготвителни режими, които ни карат да намразваме още повече освен храната, само че и телата си, както и самите себе си - че не можем постоянно да издържим на това диетично " движение ", което светът ни шепне да поддържаме.

Затова един ден, след редица месеци, прекарани под какви ли не хранителни ограничавания и строги тренировки, взех решение да помисля същински за щастието, споделя начин на живот редакторът Никол.

Толкова доста дни, лишена от обичаните ми храни, ме бяха трансформирали в една свалила няколко кг жена, която обаче въобще не е постигнала тежестта, за което мечтае, не е упражнявала задоволително и отдадено, както й се е желало първоначално и е не запомнила що е то наслада и приятност от живота (и храната).

 жена паста пица храна iStock

Сетих се от какъв брой време не съм опитвала пица или паста. Храни, в чиято компания другояче съм се чувствала по този начин щастлива и пълноценна, даже с тези няколко кг повече. И взех решението - да прекарам 1 цяла седмица, отдадена на обичаните си храни. Само на тях. Без други нездравословни храни. Без сладко. Само пица, паста и аз. Приготвени от качествени артикули, с хубаво тесто, с прясна паста...

Ето и какво се случи...

Всеки мой " диетичен " ден включваше пица или паста за обяд и вечеря. По мой избор. Редувах невероятните Болонезе, Карбонара, Маргарита, Неаполитана, Калцоне, Туна, Салсиче, Арабиата...

И познайте - усещах се великолепно. В края на седмицата изглеждах тъкмо по този начин, както и в нейното начало. Признавам, яденето на пица и паста всекидневно ме караше да се усещам малко отговорна пред себе си - по тази причина бях по-мотивирана да спортувам. Така направих към 5 тренировки, доста положителни и смислени тренировки спрямо предните, когато съвсем нямах сила даже да подвигна гиричките и един път.

Тренировките ми станаха доста по-приятни, имах повече мощ, раздавах се оптимално - в кардио упражненията, и в тези за създаване на мускулна маса.

 жена паста пица храна iStock

Другото положетелно бе, че въобще не помислих и за десерт или друга нездравословна храна. Пицата и пастата ми носеха толкоз доста наслаждение, че въобще забравих за всички вафлички, шоколадови пакетирани храни, снаксове, солети, чипсове и други, разсейващи нормалните диети храни.

Да, тялото ми не стана по-слабо, само че не напълнях и с грам. Не се лишавах от нищо, любувах се както на италианската храна, по този начин и на спорта. И на всичко към мен.

Осъзнах, че се усещах същински щастлива за първи път от много време - похапвах обичаните си неща и спортувах крепко - тъй че в края на фитнес тренировката тениската ми да няма суха част.

Усещах тялото си божествено - хем му давах храната, която обича, хем бе плътно от спорта, с добре разтегнати мускули и сухожилия, тъй че да не се изтощавам при изкачването на стълбите или когато се наложи да клекна 3-4 пъти в всекидневието.

 жена паста пица храна iStock

И да, като начин на живот редактор постоянно ми се постанова да пиша какъв брой е " уау " да ядеш салати цяла година, само че от персонален опит ще ви кажа - яжте това, което ви прави щастливи и се движете повече, както обичате - тичайте, разхождайте се, карайте колело, плувайте, играйте тенис. Животът не е единствено салати, пилешко и фитнес.

Животът е замайващ, само че е прекомерно къс - по тази причина в случай че имате опция да обядвате или вечеряте пица или паста - направете го!

А ето за какво италианците хапват паста без да напълняват!
 6 аргументи за какво италианците ядат паста без да напълняват  6 аргументи за какво италианците ядат паста без да напълняват  6 аргументи за какво италианците ядат паста без да напълняват  6 аргументи за какво италианците ядат паста без да напълняват
​​​​​Вдъхновете се с някои от най-апетитните ни предписания за паста:
 9 вкусни и бързи предписания с паста за цялото семейство  9 вкусни и бързи предписания с паста за цялото семейство  9 вкусни и бързи предписания с паста за цялото семейство  9 вкусни и бързи предписания с паста за цялото семейство
А за феновете на пицата, разкриваме тайните на неаполитанската пица тук:
 3 метода за подготвяне на неаполитанска пица + 3 вкусни и бързи предписания  3 метода за подготвяне на неаполитанска пица + 3 вкусни и бързи предписания  3 метода за подготвяне на неаполитанска пица + 3 вкусни и бързи предписания  3 метода за подготвяне на неаполитанска пица + 3 вкусни и бързи предписания
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР