Кето диетата е изключително популярна в последно време. Ползите от

...
Кето диетата е изключително популярна в последно време. Ползите от
Коментари Харесай

Спазвате кето диета, но килограмите си седят все същите? Вероятно допускате някоя от тези грешки

Кето диетата е извънредно известна напоследък. Ползите от нея са доста, когато става въпрос за събаряне на килограми, само че и при възстановяване на здравето. Режимът въздейства добре при метаболитни проблеми, както и някои автоимунни болести. 

Въпреки това обаче не всеки, който съблюдава кето диетата прецизно, съумява да смъкна мечтаните килограми или форма. Ако това е казусът и при вас, има някои неща, върху които е редно да помислите. Ето и някои догатки, поради които е евентуално да не отслабвате:

Не влизате в кетоза

Главната цел на кето диетата е да влезете в кетоза - режим, при който тялото превключва от горене на въглехидрати, в горене на мастни кафези като главен източник на гориво. Влизането в кетоза може да отнеме сред 2 и 7 дни. За да наблюдавате този развой, е хубаво да си вземете лентички, с които да наблюдавате равнищата на кетони в урината си. 

Виж още: Да свалиш 25+ кг.? Холивудските звезди, които отслабнаха фрапантно

Приемате прекалено много калории

Отслабването при кето диетата е като отслабването при всички останали диети - би трябвало да горите повече калории, в сравнение с приемате. Тук не става въпрос за нещо рисково, а просто някакъв калориен недостиг. Проблемът с кето режима е, че храната при него е по-мазна и по-малка като размер. Така че е изцяло допустимо да приемате повече калории, в сравнение с горите. Затова пробвайте да броите калориите, които приемате, а в това време прибавете по-големи салати, повече зеленолистни зеленчуци, броколи и карфиол.

Виж още: Джесика Симпсън отслабна с цели 45 кг! Ето по какъв начин тъкмо го реализира

Не приемате задоволително калории

Ако се ограничавате прекалено много, да вземем за пример до 1200 ккал дневно, може би би трябвало да ги увеличите, с цел да позволите на тялото си да не се усеща застрашено от систематичен апетит. Така ще ускорите и метаболизма си.

Виж още: ТЕСТ: Отговори на тези 5 въпроса и ще ти кажем какво ще се случи във връзката ти

Твърде доста стрес

Този проблем е годен при всички диети и забавя постоянно резултатите. Стресът повишава равнищата на кортизола, а високият кортизол прави отслабването невероятно. Добра концепция е да увеличите съня, интензивността и приятните занимания.

Виж още: Радост в Турция: Любима двойка още веднъж се събра, Джан Яман и Демет Йоздемир отново са дружно

Имате недиагностицирано заболяване

Има някои болести, положения и синдроми, при които е мъчно да се отслабне без да се одобряват медикаменти. Често такива са диабетът, щитовидните проблеми, както и синдромът на поликистозни яйчници. Те са измежду огромните " виновници " за упоритите килограми при мнозина.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР