Кетчерът на Оукланд Атлетикс Брус Максуел стана първият бейзболист в

...
Кетчерът на Оукланд Атлетикс Брус Максуел стана първият бейзболист в
Коментари Харесай

Оукланд подкрепя протеста на новобранец срещу Тръмп и полицията

Кетчерът на Оукланд Атлетикс Брус Максуел стана първият бейзболист в МЛБ, който се включи в митинга на професионалните спортисти в Съединени американски щати против политиката на президента Доналд Тръмп по отношение на имигрантите и против полицейското принуждение по отношение на чернокожи. В два следващи дни новобранецът в състава на " А " -тата показва позицията си, като коленичи по време на осъществяването на националния химн преди мачовете против Тексас Рейнджърс от домакинска серия в постоянния сезон.

Максуел получи поддръжка както от съотборниците си, по този начин и от управлението на Оукланд и на Мейджър лийг. Плътно до него бе аутфилдерът Марк Каня, който от самото начало държеше ръка на рамото му. От ст. " Колизеум " пък разпространиха следното публично известие: " Ние почитаме и поддържаме всички наши играчи в техните конституционни права и свободата да показват своето мнение. Гордеем се, че можем да бъдем съпричастни. "



От комисионерския офис на МЛБ в Ню Йорк също заявиха ясна позиция: " Мейджър лийг бейзбол има дълга традиция в почитането на нашата нация преди началото на всеки мач. Също по този начин ние почитаме всеки от нашите играчи като персона със лични разбирания, възгледи и отзиви. Вярваме, че нашата игра ще продължи да сплотява почитатели и цели общности. "

Самият Максуел изясни пред публицистите своите дейности по този начин: " Това е нещо, което трябваше да бъде направено. В бейзбола е друго. Това е спортът на белите. Присъствието на чернокожи в бейзбола не е огромно. Надявам се, че това е значима стъпка. Това е нещо, което би трябвало да има отзив. Имам поддръжката на съотборниците си. Имам поддръжката на почитателите. Имам поддръжката на управлението. Знаех, че е време. "



На бейзболното поле Оукланд победи Тексас с 8:1 и разчисти с 3-0 своя дивизионен противник на Запад в Американската лига. Това бе общо седма поредна победа за " слоновете ", които обаче не престават да са последни в класирането с баланс 72-83. От през днешния ден Атлетикс влиза в тройна домакинска серия против предпоследния – Сиатъл Маринърс (75-81).

Стартерът Джарел Котън (W 9-10) хвърля 5 ининга без точка нощес, постигайки 6 страйкаута. За " рейнджърите " на възвишението стартира Мартин Перес (L 12-12), който за 4 ининга и 2/3 пусна 5 точки от 6 шлагера и 4 бази за боли. Крис Дейвис удари двоен хоумрън, а с по 2 RBI способстваха още Мат Чапман и Джед Лоури. Почетната точка за гостите означи Номар Масара с хоумрън в 7-ия ининг.



Оукланд Атлетикс- Тексас Рейнджърс 8:1

ст. " Колизеум "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ТЕКСАС
0
0
0
0
0
0
1
0
0
1
3
1
ОУКЛАНД
0
0
0
0
5
2
0
1
Х
8
10
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 24 СЕПТЕМВРИ:

Американска лига

Детройт Тайгърс - Минесота Туинс 4:10
Торонто Блу Джейс - Ню Йорк Янкис 9:5
Балтимор Ориолс - Тампа Бей Рейс 9:4
Чикаго Уайт Сокс - Канзас Сити Роялс 8:1
Сиатъл Маринърс - Кливланд Индиънс 2:4
Хюстън Астрос - Лос Анджелис Ейнджълс 5:7

Национална лига

Ню Йорк Метс - Вашингтон Нешънълс 2:3
Питсбърг Пайрътс - Сейнт Луис Кардиналс 4:1
Атланта Брейвс - Филаделфия Филис 0:2
Милуоки Бруърс - Чикаго Къбс 0:5
Лос Анджелис Доджърс - Сан Франциско Джайънтс 3:1
Аризона Дайъмъндбекс - Маями Марлинс 3:2
Сан Диего Падрес - Колорадо Рокис 4:8

Интерлига

Синсинати Редс - Бостън Ред Сокс 4:5

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР