Кешкекът е традиционно арменско ястие с пилешко месо и жито.

...
Кешкекът е традиционно арменско ястие с пилешко месо и жито.
Коментари Харесай

Как да си приготвим традиционен арменски кешкек

Кешкекът е обичайно арменско ядене с пилешко месо и жито. Макар да е част от арменската кухня, то е придобило известност в Близкия Изток и се среща и подготвя в Турция, Сирия и Иран. Според някои се подготвя като обредно ядене и се сервира за религиозни празници.
Прочетете още
Пилешкото се сварява доста добре в подсолена вода, зехтин и черен пипер до раздробяване. Отделя се от бульона и се раздробява на конци.

За един кг. пилешко место се употребява един кг. грухано жито, което авансово се почиства и накисва във вода за няколко часа. Житото се сварява с бульона, в който е варено пилето. Не би трябвало бульона да е повече от 1 пръст над житото. Вари се до цялостно разпукване на зърната. Ако е належащо при варенето може да се долее вода, само че още веднъж тя не би трябвало да бъде повече от 1 пръст.

След като житото се свари, се пасира и към него последователно се прибавя месото и се бърка с дървена лъжица на слаб огън. Накрая се прибавя на тънка струйка разтопено масло към 150 гр. Бърка се до приемане на светла хомогенна примес.

Сервира се в паница за всеки, като в средата се прави кладенче, в което се поставя сгорещено масло, черен пипер и щипка кимион.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР