Кесария Абрамидзе е починала от множество прободни рани в дома

...
Кесария Абрамидзе е починала от множество прободни рани в дома
Коментари Харесай

В Грузия откриха мъртва транссексуална инфлуенсърка

Кесария Абрамидзе е умряла от голям брой прободни рани в дома си
Грузинските управляващи оповестиха, че проверяват гибелта на известна транссексуална инфлуенсърка, подозирайки ликвидиране, обвързвано с половата ѝ еднаквост - случай, който е изключително настоящ два дни след гласуването на закон, ограничителен правата на ЛГБТ общността, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Кесария Абрамидзе, инфлуенсърка, актриса и модел, е умряла от " голям брой прободни рани " в дома си, заяви вътрешното министерство на кавказката страна. Министерството заяви, че е арестувало обвинен, който съгласно локални медии е приятелят на 37-годишната инфлуенсърка, която е имала над 500 000 почитатели в " Инстаграм ".

" Води се следствие за " съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост и при утежняващи виновността условия, свързани с пола ", добави министерството.

Убийството на Кесария Абрамидзе стана ден откакто Народното събрание на страната одобри закон против " пропагандата на хомосексуални връзки ", който беше наказан като наказателен от Европейски Съюз и Съединени американски щати. Към момента обаче няма данни гибелта ѝ да е обвързвана с този закон, отбелязва Агенция Франс Прес.

Грузия е някогашна руска република с преобладаващо православно население. Страната се сближи със Запада през последните десетилетия и има упоритости да се причисли към Европейски Съюз и НАТО, само че ръководещата партия " Грузинска фантазия " стартира да изповядва консервативни и антизападни възгледи. Нейните критици я подозират, че желае да се сближи с Русия, която също има закон против " ЛГБТ пропагандата ".

Прозападната президентка Саломе Зурабишвили осъди във " Facebook " " ужасното ликвидиране " на Кесария Абрамидзе. " Тази покруса би трябвало да бъде сигнал за пробуждане на грузинското общество ", написа тя.

В предишното Кесария Абрамидзе е упреквала управляващите, че не съумяват да се борят дейно с домашното принуждение. През април тя заяви в обществените мрежи, че е измъчвана от колегата си, с който има " токсична връзка от две години ".

Заявявайки, че се опасява за живота си, тя споделя, че е била принудена да потърси краткотрайно леговище в чужбина. " Не на убийствата на дами, които станаха толкоз публикувани в нашата страна ", написа още тя.

Абрамидзе стана обществена персона, която намерено заяви за своята смяна на пола и представляваше страната на състезанието " Мис Транс остарял интернешънъл " през 2018 година.

В отчет от 2022 година службата на грузинския комисар по правата на индивида прави оценка, че ЛГБТ общността е обект на " непрекъсната дискриминация и принуждение ". Приетото тази седмица законодателство, което би трябвало да бъде подписано, преди да влезе в действие, не разрешава " пропагандата на хомосексуални връзки и блудничество " в просветителните институции и телевизионните излъчвания, а също по този начин лимитира " събранията и демонстрациите ".

Правозащитни групи порицаха тази дефиниция, която поставя хомосексуалните връзки в един и същи раздел с кръвосмешението, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР