Керн, Курц и Щрахе Бивш директор от системата на държавните

...
Керн, Курц и Щрахе Бивш директор от системата на държавните
Коментари Харесай

Керн, Курц и Щрахе - тримата основни претенденти за канцлерския пост в Австрия


Керн, Курц и Щрахе

Бивш шеф от системата на държавните железници, разпален планинар и политик, провокирал собствен конкурент на двубой с шпаги. Tова са тримата съществени претенденти да управляват Австрия след предварителните парламентарни избори в неделя.

Кристиан Керн - Австрийска социалдемократическа партия

През май 2016 година Керн пое управлението на АСДП, както и канцлерския пост от непопулярния си предходник Вернер Файман.

При заемането на новата служба Керн беше считан за ново лице и деятелен човек, който не принадлежи към партийния хайлайф, само че който в продължение на няколко години сполучливо е управлявал Австрийските държавни железници.

Израснал е в работен квартал на Виена, в непретенциозно семейство.

Днес обаче от произхода му са останали малко забележими следи; 51-годишният политик в този момент е по-известен със скъпите си, ушити по поръчка костюми и маниера си на държание на интелектуалец.

Липсата на мощна връзка с партийния електорат направи за Керн мъчно да организира ефикасна предизборна акция.

Себастиан Курц - Австрийска национална партия

В един от предизборните си видеоклипове ръководителят на австрийските консерватори изкачва самичък на зазоряване алпийски връх с височина 2995 м.

" Да направиш вярното нещо е въпрос на решение, решение, което неведнъж би трябвало да вземеш самичък ", споделя Курц със своя глас във видеозаписа, представяйки се като идващия водач на Австрия.

Трийсет и една годишният политик от години се приготвя за тази служба.

След прочут интервал в общинския съвет на Виена на 24-годишна възраст Курц зае държавен пост, ставайки държавен секретар в министерството на вътрешните работи. На 27 към този момент беше назначен за министър на външните работи.

Познат със своята пригладена обратно прическа и неносенето на вратовръзка, Курц се утвърди като политик, противопоставящ се на имиграцията, който дружно с други страни от района способства за затварянето при започване на 2016 година на Балканския миграционен маршрут.

Хайнц-Кристиан Щрахе - Австрийска партия на свободата

Когато през 2005 година Щрахе застана отпред на партийното управление, АПС се възстановяваше от тежък избирателен резултат от единствено 10 %.

На последните парламентарни избори през 2013 година популистите завоюваха над 20 % с помощта на напъните му да реалокира партията от крайното дясно към политическия център.

Като по-млад Щрахе поддържал връзки с персони от крайната десница, а през 2004 година, съгласно традициите в националистическите студентски съюзи в немскоезичните страни, той провокирал на двубой със саби човек, който по време на партийно заседание го разкритикувал.

Но през последните години 48-годишният политик опита да наподобява по държавнически, употребявайки по-премерен език, когато пропагандира политическите си визии против имиграцията, както и предприемайки твърди дейности против представители на партията, изразяващи крайни възгледи.

По Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР