Керамичните плочки са една от най-старите форми, използвани за декоративно

...
Керамичните плочки са една от най-старите форми, използвани за декоративно
Коментари Харесай

Чави Вияреал: Тенденцията в керамичния дизайн е да се адаптира към всяко пространство

Керамичните плочки са една от най-старите форми, употребявани за декоративно изкуство. Използват от епохи като декоративни линии в интериора и архитектурата на здания от всевъзможен вид. Благодарение на своята устойчивост и хубост те устояват на времето и чертаят нови трендове. Историята показва, че най-ранното потребление на декоративни плочки е открито в Египет, от към 4000 година прочие н. е. Използвани от асирийци, вавилонци, римляни и гърци, керамичните плочки могат да бъдат открити в мозайки, фрески и детайли на дизайна. В началото на 20 век декоративните плочки са мощно повлияни от стиловете Арт Нуво и Арт Деко и се преобразяват в ярки цветове и атрактивни фигури. Днес те са един от най-търсените линии от дизайнери и архитекти.

Burriana City Advisors BCA e българска компания със 100% испански капитал, ситуирана в гр. Русе. Създадена през 2012 година BCA е измежду най-хубавите търговци  на висококачествени керамични плочки от Испания и Италия за пазарите на България, Македония и Косово. Изпълнителен шеф и притежател на Burriana City Advisors BCA е Чави Вияреал, който от 2008 година специализира в експортни услуги и детайлни знания за балканските пазари, съобразявайки се със характерните потребности и трендове в развиването на интериорния дизайн и архитектурата на всяка страна.

- Как се промени българският пазар на керамични плочки в изискванията на пандемията с ковид?

- Първите две седмици бяха доста сложни. След това процесите започнаха да се възвръщат. Българските търговски компании в сферата, архитектите и дизайнерите доста бързо съумяха на пренаредят целите си, тъй че да продължат осъществяването на започнатите планове и да следват международните трендове. Дори през месеците март, април, май и юни имахме растеж на продажбите. Испанските производители не преустановиха активността си и даже показаха нови модели, нови размери и продължихме развиването, преодолявайки сложните времена. 

- С какво испанските и италианските производители са по-атрактивни?

- Технологията е една и съща в целия свят, само че това, което отличава испанските и италианските производители, е дизайнът, качеството, разнообразните модели и несъмнено, дългогодишните обичаи и внедряване на нововъведения в производството. Сега се създават две нови технологии - срещу пързаляне (плочките не са грапави) и със особено емайл гланциране (не разрешава надраскване на повърхността). 
1-4.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР