Кенийската полиция е ексхумирала 21 тела близо до крайбрежния град

...
Кенийската полиция е ексхумирала 21 тела близо до крайбрежния град
Коментари Харесай

Нечовешко зверство: Откриха телата на над 20 души, сред които и деца, в плитки гробове край секта

Кенийската полиция е ексхумирала 21 тела покрай крайбрежния град Малинди в хода на следствие на просветител, за който се твърди, че е карал почитателите си да умрат от апетит. Сред ексхумираните са и мъртви деца, а полицията съобщи, че чака да открие още тела, написа BBC.

Плитките гробове са открити в гора, където предходната седмица са избавени 15 членове на Международната черква " Добра вест ". Проповедникът Пол Макензи е арестуван в очакване да се яви в съда.

Смята се, че почитателите на християнската фракция вярвали, че ще отидат на небето, в случай че умрат от апетит, оповестяват двама очевидци, представени от Ройтерс.

Държавната телевизия разказва Макензи като " лидер на фракция “ и оповестява, че досега са разпознати 58 гроба. Смята се, че в един от тях са открити телата на петима членове на едно и също семейство - три деца и техните родители.

Проповедникът отхвърля да е направил закононарушение. Отказано му е освобождение под гаранция. Той споделя, че е затворил църквата си през 2019 година Твърди се още, че е споделил на почитателите си да гладуват, с цел да се " срещнат с Исус “.

Кенийски всекидневник заяви, че патолозите ще вземат ДНК проби и ще извършат проби, с цел да открият дали жертвите са умряли от апетит.

Полицията арестува проповедника на 15 април, откакто откри телата на четирима души, за които се допуска, че са умрели от апетит. Твърди се още, че той е кръстил три села Назарет, Витлеем и Юдея и е покръстил почитателите си във водоеми, преди да им каже да постят.

Кения е религиозна страна и в предишното е имало случаи на хора, които са били примамвани в рискови, нерегламентирани църкви или секти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР