Кенгура ще бъдат отстрелвани в югоизточния австралийски щат Виктория по

...
Кенгура ще бъдат отстрелвани в югоизточния австралийски щат Виктория по
Коментари Харесай

В Австралия ще отстрелват кенгура за храна на домашни любимци

Кенгура ще бъдат отстрелвани в югоизточния австралийски щат Виктория по нова стратегия за надзор над увеличаваща им се популация, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според държавни разпоребди, основани върху изследвания на популацията на кенгурата, избран брой животни ще могат да бъдат убивани от упълномощени стрелци.

" Програмата дава опция популациите на кенгуру да се поддържат в здравословни равнища и подсигурява на земеделските стопани, че животните няма да атакуват насажденията им, да нанасят вреди на парцелите им и да се конкурират с добитъка за храна и вода ", се показва в направеното от Саймс изказване.

Труповете ще бъдат преработвани в храна за домашни любимци от лицензирани предприятия.

Новата стратегия заменя експериментален интервал, траял през миналите пет години.

Земеделските стопани и притежателите на земи ще могат да продължат да убиват кенгура на своя територия, само че трупове на тези животни няма да се преработват по новата стратегия.

Отстрелването на кенгура за храна за домашни любимци раздели общността, като доста фермери поддържаха самодейността, до момента в който деятелите за правата на животните я жигосаха като " акт на свирепост ".

През март беше оповестено, че по програмата за отстрелване на кенгура за храна на домашни любимци, почнала през 2014 година, са убити 1 милион животни. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР