Кемниц е третият по големина град в източната германска провинция

...
Кемниц е третият по големина град в източната германска провинция
Коментари Харесай

Наши Сънародници В Кемниц Описват Ситуацията Там Като Страшна И Признават, Че От Неделя Насам Избягват Да Ходят В Центъра Града!

Кемниц е третият по величина град в източната немска провинция Саксония, прочут преди измененията с името КарлМарксщат. От два дни насам там се събират крайнодесни групировки, а както и техни съперници.

" Беше всичко обикновено. Имаше едни хора, които нападнаха едно момиче и го пипаха на всички места и вършиха работи, които то не искаше. И един човек пристигна и искаше да помогне. Каза им да спрат. Изведнъж те го нападнаха и го убиха. Сега всички германци са гневни, тъй като беше погубен немец ", споделя Давид Бончев, който живее в града.

Причината за ескалацията е скандал поради известия в обществените мрежи. В нощта против неделя, от пронизване с нож е умрял 35-годишен немец, задържани са иракчанин и сириец. Затова извънредно десни и радикали се събират на манифестации и с цел да преследват чужденци. Български жител на 30-години е бил сплашван от непознати, поради което е подал недоволство в локалната полиция.

Политици от ръководещата Федералната република социалдемократическа партия приказват за сходни на революция условия. Полицията признава, че не е била готова за многочисления коренен протест, на който посредством обществените мрежи са се събрали 5000 души.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР