Кемал Кълъчдароглу е един вид анти Ердоган. Той почти не

...
Кемал Кълъчдароглу е един вид анти Ердоган. Той почти не
Коментари Харесай

Кемал Кълъчдароглу - анти Ердоган за Турция

Кемал Кълъчдароглу е един тип анти Ердоган. Той съвсем не произнася разтърсващи речи. Може обаче да насочва остри нападки - както неотдавна след опустошителното земетресение в Турция с десетки хиляди жертви, написа в портрет на турския опозиционен водач немския в. „ Тагесшпигел “. Според него президентът Реджеп Тайип Ердоган и неговата партия носят огромна част от виновността.

„ Те са бездействали във всички области, както и тук. Те в действителност нямат визия по какъв начин да ръководят една страна. Ще го кажа напълно искрено: Ако някой е главно виновен за тези последствия, това е Ердоган. Това е държавното управление, което в продължение на 20 години не е подготвило страната за земетресение “, съобщи опозиционерът след земетресението.

20 години Кълъчдароглу се занимаваше самичък с политика. През 2002 година той влиза за първи път в Народното събрание от републиканската Народна партия. По това време обаче към този момент е при започване на 50-те си години и изживява политически късен подем.

Кълъчдароглу завършва стопанска система и първо работи в администрацията. През 90-те години на предишния век е началник на турската работа за обществено обезпечаване. Дълго време Кълъчдароглу не заема политически постове. През 2009 година се кандидатира за кмет на Истанбул, само че губи от претендента на ПСР.

Това не накърнява известността му в неговата партия. Година по-късно той става неин ръководител, определен със 100 %. И ясно декларира тематиката си: ще се бори против корупцията и непотизма. Това и сега е водеща тематика на предизборната му акция:

„ Заради корумпираното управление хората нямат дял в просперитета на страната. Но аз дадох обещание на моите съграждани да се боря с корумпираните предприемачи и корупцията “.

Той няма да се сложи в услуга на мръсни корпорации, съобщи Кълъчдароглу. Според неговите калкулации корупцията към този момент е коствала на страната към 20 милиарда евро. Пари, които Кълъчдароглу желае да се върнат в хазната след промяната на държавното управление.

Другата му съществена тематика са демокрацията и правораздаването.

През лятото на 2017 година той организира един от най-мащабните си политически ходове -  т.нар. „ Марш на справедливостта “. Кълъчдароглу измина пешком повече от 400 км от Анкара до Истанбул. Към него се причислиха хиляди хора, в това число от прокюрдската Демократична партия на народите.

Те демонстрираха против вкарването в пандиза на журналиста Чан Дюндар. Ердоган се възползва от това и афишира Кълъчдароглу в за непосредствен до кюрдската терористична формация ПКК.

„ Дали пък не сте вие, който върви ръка за ръка с вашите приятели от ПКК? Не сте ли вие този, който марширува с тях от Анкара до Истанбул? Те убиха толкоз доста бойци, само че на него не му пука “, сподели Ердоган, обръщайки се към своя противник.

Кълъчдароглу обаче не се впечатлява от тези обвинявания. Вместо това той приканва хората да спрат да заплащат сметките си за електричество, тъй като държавното управление е отговорно за повишението на цените. Или пък дава отговор на влошеното въодушевление по отношение на сирийските бежанци, като дава обещание, че ще ги изведе от страната.

И е убеден в успеха си. Преди няколко седмици той предсказва политическия завършек на Ердоган в Народното събрание:

„ Той отхвърля икономическата рецесия, отхвърля глада, отхвърля безработицата, отхвърля, че мигрантите, които докара, са проблем. Позволете ми да ви кажа един факт, който той не може да отхвърли: Тираните постоянно си отиват най-после. “
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР