Келтите имали като всички други древни народи свои вярвания, заклинания

...
Келтите имали като всички други древни народи свои вярвания, заклинания
Коментари Харесай

Какво казва за теб хороскопът на друидите

Келтите имали като всички други антични нации свои вярвания, заклинания и тайнства. Тези духовни визии били ръководени от друидите, които са духовните лица на келтските племена. Те са магьосници, лечители, гадатели с изключение на духовни лица в техния свят.

Вярванията на келтите се основават на визията, че хората са творения на боговете на дърветата. Затова всеки човек се отличава със свои особености, характерности и потребности, според от личното си рождено дърво. Затова е нужно всеки да знае кое е неговото рождено дърво, с цел да опознае по-добре себе си и да се научи да показва желанията си.

Друидите жреци са основали хороскоп, който е доста античен, на над 2 хиляди години, и предава тъкмо естеството на човешката персона съгласно датата на раждане.

Ябълково дръвче - 22 декември - 1 януари и от 25 юни до 1 юли

Това е дърво, което радва очите - красиво, нежно, очарователно. Когато някой, роден от това дърво, встъпва в брак, не всеки път обича колегата си, само че елементарно се приспособява. Ако обаче ориста му изпрати човек, приспособен по дух, тогава животът е същинско наслаждение за двамата.

Тези хора са доста лоялни и толерантни в връзките с близките. Доверчиви са и могат елементарно да станат обект на машинация. Живеят ден за ден, взимам на заем и не помнят да върнат, фантазират, философстват и витаят в облаците. Обичат да четат, харесват знанието и са доста осведомени. Често си усложняват ненужно живота, тъй като монотонното всекидневие ги потиска.

Ела - 2 януари - 11 януари и 5 юли до 14 юли

Елата е красиво дърво, само че има студена хубост. Подвластните на нея обичат остарели бижута, леки аромати и мистични празници. Става въпрос за капризни хора, с които мъчно се намира общ език. Те са и мощно самодостатъчни, само че следват препоръките на близките. Не са доста разговорливи, само че са радостни хора, а упорството и качествата им ги вършат сполучливи. Това са хора, които мислят теоритично, само че практиката постоянно се разграничава от теорията и тогава губят. Това не се случва постоянно, тъй като Елите знаят какво могат и работят по този начин, че да го получат.

Целта на тези хора не са парите и триумфа, а щастието. Обичат да мечтаят и е прелестно да се стои към тези персони, тъй като работят успокояващо. Верни са на приятелите и в любовта. Животът на елите постоянно минава леко и умерено измежду тези, които обича.

Топола - 4 февруари до 8 февруари и 5 август до 13 август

 Какво споделя за теб хороскопът на друидите

Хороскопът на друидите споделя, че Тополата би трябвало да внимава, когато избира местопребиваване и работа. За тях околната среда е доста значима. Нуждаят се от другари и комфорт, само че доста постоянно бърка и страда. Любовта на Тополата може да бъде извоювана, само че това не значи доста, тъй като възприятието е прекомерно нежно и най-малката тягост може да скапе всичко.

Кедър - 9 февруари до 18 февруари и 14 август до 23 август

Родените от това мощно дърво не знаят що е позор, приспособяват се към всяка обстановка и на всички места са вкъщи си. Отличното здраве е отличителна чарта на тези хора и е доста значимо за тях. Обичат свободата, не познават какво е боязън и ужас, само че макар че подобен човек основава усещане за мощ и мощност - физически и духовно, може да попадне под непознато въздействие. Тъй като са всеотдайни хора, Кедрите постоянно са в ролята на герои и мъченици за другите. Те са интелигентни, бързо в мислите и взимането на решения и са способни в творчеството, най-много като музиканти.

Борово дърво - 19 февруари - 28/29 февруари и 24 август до 2 септември

Хората, родени от Бор, са смели, знаят какво желаят и по какъв начин да го реализиран. Упорити, бързи и точни, те вървят самоуверено през живота, само че са малко егоисти и доста се стараят за своя комфорт. Слабост демонстрират, само че единствено в любовта. Понякога правят недомислени неща, с цел да стигнат до обекта на възприятията си. Проницателни и пробивни в живота, Боровете стигат до задачата си.

Върба - 1 март до 10 март и 3 септември до 12 септември

Родените от Върбата са меки персони, обичат слънцето и се мъчат да уловят всеки момент на наслада. Знаят какво желаят и гонят задачите си, само че в никакъв случай не се постановат на другите. Не обичат да вършат взаимни отстъпки и дълго се приспособяват към новото. Любовта при тях е сантиментална, не толкоз сантиментална. Тя е страдалчество и тогава има висока стойност, евтините трепети не ги вълнуват. Интуитивни, положителни психолози и хора с богато въображение, това са подвластните на Върбата.

Липа - 11 март - 20 март и 13 септември до 22 септември

 Какво споделя за теб хороскопът на друидите

Слаби, тихи, загадъчни, малко песимистични, само че когато би трябвало ведри - това са хората на Липата. Скуката им е главен зложелател, обичат да споделят и изслушват събеседника си. Нуждите им са елементарни - книга, комфортен дом и котка. Мечтаят за съразмерен свят без зло и нелепост, само че защото това не може да се промени, избират да потънат в персоналния си свят, лишен от тези пороци.

Лиственица - 22 март - 31 март и 24 септември до 3 октомври

Това дърво е известно с две нещо - не гние и е стабилно на влага. То е и доста крепко. Точно такива са и хората, родени от него съгласно друидите. Те не изгарят в огъня, нито се давят във водата. Ако са врагове на някого, търпеливо го пренебрегват ис един удар го повалят, когато пристигна моментът за това.

Офика - 1 април -10 април и 4 октомври до 13 октомври

Това дърво е красиво, а плодовете му са обичани от всички. Хората, родени от това дърво, имат неповторим подарък - намират положително във всеки, когато срещнат.

Клен - 11 април - 20 април и 14 октомври до 23 октомври

Хората, родени от това дърво, са магнетично привлекателни. Освен това имат ужасно възприятие да комизъм. Само дето им е малко допълнително и постоянно близките са афектирани от прямотата им.

Орех - 21 април - 30 април и 24 октомври до 2 ноември

Хората, родени от това дърво, са прекомерно разнообразни от него. Нито вкусният плод, нито красивата дървесина са близки до присъщите неща за индивида, произтекъл от дървото. Става въпрос за бдителни и подли персони. Безмилостни, когато се почувстват наранени, както и подготвени да се употребяват от плодовете на непознат труд.

Жасмин - 1 май-14 май и 3 ноември до 11 ноември

 Какво споделя за теб хороскопът на друидите

В природата жасминът е прочут с тънките си клончета, нежни цветове и упоителен мирис. Жените жасмин носят същата нежна хубост, само че когато ароматът изчезне, излиза наяве, че личността зад нежните черти и по-скоро от желязо. Целеустремени и волеви, това са Жасминовите издънки.

Кестен - 15 май - 24 май и 12 ноември до 21 ноември

За живот на това дърво му е нужно пространство. На хората, подвластни за този зодиакален знак, също. Трудно намират единодушие в общуването с близките, по тази причина постоянно сменят специалности, борят се за своята истина и все страдат от несъвършенствата на света. Те обаче са влюбени в живота и всичките му проявления и водят война за всяко от тях.

Ясен- 25 май - 3 юни и 21 ноември до 1 декември

Според легендите на викингите свещеното дърво на живота - Игдрасил, било ясеново дърво. Това е могъщо, елегантно и красиво дърво, а хората, които са под негово въздействие, са истински и разнообразни във всяка невероятна обстановка. Имат дарбата на пророци, рядко бъркат в избора си и по тази причина доста премислят, когато би трябвало да избират.

Габър - 4 юни - 13 юни и 2 декември - 11 декември

Отговорни, извънредно работоспособни и сполучливи са представителите на този знак, само че са малко високомерни, без значение че е напълно справедливо тяхното самочувствие. Всъщност постоянно са деликатни и уязвими и това е тяхна самобитна отбрана против всеки, който желае да се възползва от тях.

Смокиня - 14 юни- 23 юни и 12 декември до 20 декември

Емоционално непредвидими и непостоянни са представителите на Смокиновото дърво. За тях работата и фамилния живот постоянно са знак на скуката. Различните креативен занимания обаче са им по усета.

Дъб - 20-21 март

 Какво споделя за теб хороскопът на друидите

Дъбът е знак на безкрайност и тъкмо по този начин се усещат и хората, родени от него, като безсмъртни. Имат мощ и религия да раздават и на другите. Те са забележителни като темперамент и резистентност, безконечни като дъбовите дървета в гората.

Бреза- 22 Юни

Брезовата клонка в древността служела да прогони злите духове. Хората под знака на брезата също не търпят към себе си нищо зловредно. Те изискват уют, успокоение и наслада. Самите те не носят нищо снобско в себе си и им харесва на всички места, където е умерено.

Маслина - 22-23 септември

Маслината е вечнозелено дърво, което вирее на брега на Средиземно море. Точно такива са и хората под знака на маслината. Сред топлия пейзаж и до спокойното море. Това са най-миролюбивите хора. И това пъди завистниците надалече.

Бук - 21 декември

Букът е крепко, красиво и мощно дърво, а ядките му са вкусни и търсени. Хората, под този знак, са сполучливи и търсени. Отдава им се всичко, което стартират. Отличават се с благотворителност, гении и здрав разсъдък и умеят да бранят своето.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР