Кели Кърто предприема първото си пътуване извън САЩ и твърдата

...
Кели Кърто предприема първото си пътуване извън САЩ и твърдата
Коментари Харесай

Коронацията дава тласък на туризма, но икономиката на Обединеното кралство все още се клати

Кели Кърто подхваща първото си пътешестване отвън Съединени американски щати и твърдата почитателка на английското кралско семейство го трансформира в едно от първите места в листата си с кофи – отпътува за Лондон за коронацията на крал Чарлз III , написа „ Асошиейтед прес “.

След като дойдат на 5 май, 44-годишната шофьорка на учебен рейс от Лонг Айлънд и неин другар ще се насочат към мола, церемониалната алея към Бъкингамския замък , където на идващия ден ще премине цялостното с пищност шествие на монарха. Това е мястото, където те възнамеряват да прекарат нощта, в случай че съумеят да намерят положително място, с цел да видят позлатената държавна карета, теглена от коне, кралски особи и хиляди бойци, които минават около тях – макар че са се похарчили за четиризвезден хотел за деветдневното си пътешестване. Курто споделя вълнението си:

„ Това е като опция, която се дава един път в живота. Ставаш част от историята. Всеки по света познава това семейство. Всички по света ще гледат тази коронация – и ние ще бъдем част от това. “

Коронацията примамва кралски запалянковци, очаровани от церемониалния театър — и драма — на монархията, както и далечни гости, нетърпеливи да преживеят част от английската история. Туристически компании, магазини и заведения за хранене разпростират аления килим, без значение дали става въпрос за обиколка с рейс на най-хубавите забележителности на Лондон с вечерен чай или артикули, вариращи от царствени до кичозни .

Уикендът със събития, започващ на 6 май, ще донесе парични вливания на бизнеса в централен Лондон, изключително на хотели, пъбове и заведения за хранене, само че няма да направи доста за жителите на Обединеното кралство, борещи се с стопанска система на прага на криза и ниска цена на живот рецесия, която провокира месеци на разрушителни стачки на служащи, които желаят нарастване на заплатите .

За посетителите, които желаят да се провиснал, хотелите в Лондон популяризират пакети, менюта и фон на тематика коронация.

Тези, които желаят да похарчат впечатляващите 12 995 паунда (над 16 000 долара), могат да получат нощувка в кралския апартамент в петзвездния хотел Cafe Royal и пътешестване с лимузина до Лондонската кула за частна обиколка и разглеждане на бижутата на короната.

Хотел Dorchester, който от дълго време е обичан на кралски особи и известни персони, измисли обилна пететажна коронационна торта и сложи драпировка в сценичен жанр на фасадата си, с цел да пресъздаде декорациите, употребявани за отбелязване на коронацията на кралица Елизабет II през 1953 година

„ Много интернационалните гости са привлечени от концепцията за красива приказка за кралските особи и всичко, което е към тях “ , разяснява генералният управител Лука Вирджилио. Той посочи:

„ Така че има доста обич и огромен интерес. И към този момент сме разпродадени, което е доста обнадеждаващо. “

Хотел Royal Lancaster покрай Хайд Парк сервира следобеден чай, въодушевен от обичаните на Чарлз : сандвичи с печено говеждо, чай Дарджилинг и мус от сливи.

Намазката включва торта от чай Дарджилинг, завършена като корона върху пурпурна възглавница, до момента в който барът на хотела сервира коронационен коктейл: мартини с капка чай Дарджилинг, декориран със златни листа. За друг поврат, 64-годишната Ани Верхарт и 30-годишната ѝ щерка Клаудия Ломберт, които са от Белгия, се качиха на ретро червен двуетажен рейс , декориран със флагове на Юниън Джак , за обиколка на тематика коронация , която посещава забележителности като Биг Бен и Трафалгар Скуеър . По пътя те отпиваха чай — употребявайки държачи за чаши, с цел да предотвратят разливане — и хапваха сандвичи и сладкиши като „ кралската кифличка “ от меню, квалифицирано от някогашен кралски иконом за туроператора Brigit’s Bakery. Верхарт съобщи:

„ Познавахме кралицата през целия си живот. И в този момент за първи път виждаме смяна на трона. Така че е особено. “

Наред с всичко останало сувенирите не са дефицит. Сред тях има кърпи за чай, чорапи, десертни чинии и други такъми с коронационни знаци от Royal Collection Trust, снабдител на публични сувенири. Неофициални артикули също изобилстват в магазините в туристическите региони, като обликът на Чарлз е жестоко изобразен върху чанти, подложки за чаши и държачи за торбички за чай или писалки с марката на коронацията, кутии от кремове и карти за игра, предлагащи по-престижни варианти. Още повече продукти демонстрират майка му, която умря през септември след 70 години на трона, върху всичко – от чаши до фигури на глави.

Длъжностните лица имат огромни очаквания, че коронацията ще даде жизненоважен подтик на туристическата промишленост в страната, която към момента се раздрусва от две години прекъсване на работа заради COVID-19 . Обединеното кралство получи към 29,7 милиона визити предходната година, което към момента е с близо една трета под 2019 година Патриша Йейтс, основен изпълнителен шеф на борда по туризъм VisitBritain, разяснява:

„ Събития като това в действителност дават подтик на възобновяване, нали? И те сложиха Англия още веднъж на международната сцена. “

Тя разясни:

„ Честванията на платинения празник на кралица Елизабет II предходната година донесоха спомагателни 2,6 милиона гости в Лондон, а коронацията на Чарлз се чака да има сходен резултат. “

Историята, наследството и кралските особи са най-голямата прелест за интернационалните туристи, сподели Йейтс, а кралската изява е необикновен магнит за американците, които движат възобновяване на туризма в Обединеното кралство .

„ Можем да забележим 10% нарастване на резервациите за полети до май от американския пазар “ , сподели тя и добави:

„ Голямата въпросителна е, несъмнено, Китай, който беше нашият втори най-ценен пазар и към момента не се връща в количествата, които бихме желали да забележим. “

По-широкото влияние на коронацията върху стопанската система на Англия не е толкоз ясно. Данъчните доходи ще получат подтик от спомагателните разноски на дребно за празненства в цялата страна, в това число продажбите на алкохол, които имат огромни такси за алкохол. Кръчмите ще могат да останат отворени два часа повече на 5-6 май.

Организирането на коронацията обаче има голяма цена, която съгласно някои отчети може да доближи до 100 милиона паунда, а спомагателен формален празник на 8 май значи изгубен ден на работливост. Андрю Гудуин от Oxford Economics съобщи:

„ Така че, до момента в който промишлеността на хотелиерството печели, противоположната страна на това е, че давайки на всички спомагателен почивен ден, вие отнемате много огромна част от продукцията на стопанската система в много други браншове. “

Британската стопанска система всъщност е в застой от началото на предходната година, защото високата от десетилетия инфлация притиска семействата и дребния бизнес. Международният валутен фонд чака производството на Обединеното кралство да се свие най-вече от всяка огромна стопанска система тази година. За да се оправят с възходящите разноски за живот, медицински сестри, учители, пощенски чиновници и други стачкуват за по-високи заплати. Охраната на летище Хийтроу възнамерява да напусне работа от 5 май, заплашвайки да попречи на пътуването за коронацията. Гудуин предизвести:

„ Има доста насрещни ветрове, с които стопанската система би трябвало да се бори. “

Brand Finance изрази мнение, че монархията подтиква стопанската система на Обединеното кралство в размер на 500 милиона паунда годишно , повече от компенсиране на почти 350 милиона паунда, които коства на данъкоплатците. Тази изгода обаче е по-малко от една трета от прогнозата на основаната в Лондон консултантска компания за 2017 година Главният изпълнителен шеф Дейвид Хей упрекна за спада на цената „ пагубните шест години “ за кралското семейство, в това число скандал с принц Андрю, поредност от гафове на малолетни кралски особи и разногласия сред Хари и Меган и фамилията. Хей счита, че въпреки всичко, отсега нататък британците към момента имат вяра, че монархията генерира повече доходи за стопанската система на Обединеното кралство, в сравнение с коства.

Кралските особи сигурно рисуват Кърто, който ще отседне с другар в хотел Wellington Blue Orchid в Лондон на цена от към 3000 паунда. Те възнамеряват да посетят двореца Хемптън Корт, Уестминстърското абатство, Лондонската кула и да създадат еднодневни екскурзии до Оксфорд и Котсуолдс. Няма да е на ниска цена , само че Curto няма да цепи на две пенса. Тя споделя:

„ Планирам да се развличам без ограничавания. Знам, че Лондон е безценен град, тъй че съм подготвен да похарча прилична сума. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР