Казвайки, че 2020-а е предизвикателна година за автомобилната индустрия би

...
Казвайки, че 2020-а е предизвикателна година за автомобилната индустрия би
Коментари Харесай

Вижте по колко са загубили VW, Audi, BMW и Mercedes от всяка продадена кола през 2020-а

Казвайки, че 2020-а е предизвикателна година за автомобилната промишленост би било малко. На фона на към този момент съществуващите проблеми за автоконцерните, изразяващи се във все по-строгите регулации за нездравословни излъчвания, коронавирусната пандемия утежни обстановката неведнъж. Почти всички марки бяха принудени да преустановят производството си, а продажбите им бяха тежко наранени заради затворените автосалони и автокъщи. През последните месеци станахме очевидци на финансови катаклизми в автоиндустрията, а ново изследване се задълбочава в обстановката, показвайки забавни статистически данни по отношение на облагата или по-скоро загубата от всяка продадена кола при другите автоконцерни. Числата са в действителност изненадващи.

Изследването е оповестено от немската медия Handelsblatt и демонстрира по какъв начин другите производители се оправят с коронавирусната пандемия от по-дълбока финансова позиция. Под това имаме поради, че проучването преглежда общите облаги и загуби от вероятността на всеки продаден автомобил. Например в изследването се споделя, че до в този момент през 2020-а продажбите на Volkswagen са намалели с 28%, само че тази стойност сама по себе си не показва цялостната история, защото липсва подтекста на производството на транспортни средства, успеваемостта на компанията и други способи, по които производителите на коли генерират доходи.

Поглеждайки по-задълбочено, изследването демонстрира, че Volkswagen е изгубил по 415 евро от всеки продаден автомобил през 2020-а. Междувременно продажбите на Toyota понижават с 29% - малко повече от тези на VW, само че компанията печели по 533 евро от всяка доставена кола. Освен това, в отчета се показва, че BMW е изгубил по 1 100 евро от всеки продаден коли. Mercedes и Audi пък се показват еднообразно зле. Двете марки регистрират загуба от 600 евро от всяка доставена кола.
Новините обаче не са неприятни за всички немски автоконцерни. Въпреки спада, до в този момент през годината

Porsche е генерирал облага от близо 10 000 евро от всеки продаден автомобил. Tesla също записва позитивни стойности от всеки доставен електрически автомобил, или по-конкретно - по 3 000 евро. Докладът взима поради част от облагата на американската компания от продажбата на документи за въглероден диоксид на други автомобилни производители.

Проучването е направено от доктор Фердинанд Дуденхьофер, деец в автомобилната промишленост, който е работил за доста автоконцерни и е професор по бизнес администрация. Той е създател и шеф на Центъра за автомобилни проучвания в немския университет Дуйсбург-Есен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР