Казват, че за отношението на бащата се съди по това

...
Казват, че за отношението на бащата се съди по това
Коментари Харесай

Снимки в бронирани машини и рисуване във вода са сред атракциите за Деня на бащата

Казват, че за отношението на бащата се съди по това по какъв начин той постъпва, когато никой не го гледа, че децата в последно време страдат от прекомерно доста майки и прекомерно малко бащи…

Е, тази събота е по-специална за татковците.
За осма поредна в този ден (15 юни) приятни изненади и занимания е подготвил Националният военноисторически музей (НВИМ). Там от 2012 година през се отбелязва Денят на бащата.

Още първоначално концепцията беше да съвместим, да комбинираме чара на историята със занимателните способи на превозване на свободното време – изясни в ефира на Радио София Славея Сурчева – връзки с обществеността на НВИМ.

И изборът е тъкмо във времето, с което стартира лятната почивка на децата – средата на юни. Целта е децата хем дасе забавляват с атрактивни занимания, хем да натрупат познания.

Сред разпоредбите, които са си сложили и съблюдават от музея, по думите на Славея Сурчева, са предизвикателство на усмивки, основаване на пространство за споделен прекрасен ден, да бъде забавно за децата и прелестно за родителите…

И не е инцидентно, че през годините ползата към този празник в НВИМ става все по-голям.

Тази събота от 10.00 до 18.00 ч. вратите още веднъж се отварят (с вход свободен) и за откритата експозиция, непрекъснатата и краткотрайните изложения. Татковците (е, и майките) ще могат с децата си да научат повече за българската страна и войска, както и любопитни обстоятелства от битието ни в предишното.

Специално за събитието Българската войска показва военни машини „ Мерцедес “, бойна бронирана машина „ Командо-Селект “, брониран военен джип „ Пясъчна котка “, високопроходима кола за спешна помощ, взела участие в задачи, и образователна катапултна седалка. Всички искащи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-8, ракетен комплекс 2К 52 Фрог „ Луна-М “ и преносим радиовисотомер „ Вершина “.

Снимките са позволени.

Ще има занимания за всички, твърдят още уредниците: програмиране на роботи и основаване на видеоигри, национални танци и лятна читалня, скаутски лагер, мини футбол, сглобяване на къщички и основаване на мечтания град, решение на логичен задания, даже изобразяване върху вода…
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР