Казват, че всеки истински фен на кафето има 2 личности:

...
Казват, че всеки истински фен на кафето има 2 личности:
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни при рязкото спиране на приема на кафе

Казват, че всеки същински почитател на кафе то има 2 персони: индивидът, който е преди да отпие първата си глътка кафе и индивидът, в който се трансформира по-късно. Ако това ви звучи познато, има възможност да сте доста наясно какъв брой пристрастяващ може да бъде кофеинът.

За всеки, който пиенето на ароматната напитка се е трансформирало в табиет е извънредно мъчно да се откаже. Ето за какво ще ви посочим по какъв начин тялото ни реагира, когато потреблението на кофеин бъде сведена до най-малко и какво можем да създадем по въпроса.

Вероятно ще забележите смяна в тежестта си

Неочаквана смяна на телесното тегло може да аргументи стрес за всеки и отказването от кафе то от време на време води до това. Кофеинът работи като ускорител на метаболизма, което значи, че тялото ви изгаря калории по-ефективно. Когато спрете да пиете кафе , снабдяването с кофеин, с което сте привикнали, към този момент няма да има резултата на изгаряне на калории и ще си помислите, че има възможност да качите малко тегло. Напротив, в случай че сте привикнали с 3 кафе та дневно и спрете да ги пиете, може да отслабнете, защото към този момент няма да приемате толкоз доста калории.

Понижена централизация

Пиенето на кафе прави хората по-бдителни, защото подтиква отделянето на допамин и адреналин, което покачва мозъчната интензивност и покачва кръвното налягане. Това значи, че откакто спрете да го пиете, най-вероятно ще се сблъскате с компликации, когато би трябвало да се концентрирате върху работата или други значими действия, тъй като мозъкът ви няма да бъде подтикван по метода, по който е привикнал.

Треперене

Кофеинът е мощен източник на стимулация за централната нервна система. След като го спрете, може да изпитате трептене заради спиране на този подтикващ резултат. Някои хора даже изпитват трептене на ръцете заради постоянното предозиране с кофеин. За разлика от останалите признаци, които обсъждаме в тази публикация, единствено дребна част от пристрастените към кофеина изпитват този признак. Но не се стресирайте – тези неуместни треперения в ръцете ви ще изчезнат, защото не престават до 9 дни откакто сте изпили последната си чаша кафе.

Тревожност

Дори и да не сте обезпокоителен човек, несъмнено ще изпитате известно безпокойствие незабавно щом се откажете от кофеина. Повишената тревога е постоянно срещана за пристрастените към кафе то, които вземат решение да се откажат от обичаната си напитка. Това се случва заради химическия дисбаланс в мозъка, породен от незадоволително количество кофеин.

Чести болки в главата

Главоболието, за жалост, е най-честият непряк резултат от неналичието на кофеин. То се предизвиква от отварянето на кръвоносните ви съдове, като по този метод се усъвършенства кръвообращението в мозъка. След като тялото се приспособява към нараствания приток на кръв, главоболието в последна сметка ще изчезне.

Липса на сила

Една от главните аргументи да се пристрастим към кафе то е енергийният подтик, който ни дава. За страдание резултатът продължава приблизително единствено 5 часа, заради което доста от нас пият повече от една чаша кафе на ден, надявайки се, че ще бъдем енергични и фокусирани през целия ден. Това обаче ще има противоположен резултат, откакто спрете да пиете кафе. Повечето хора, пристрастени към кофеина, изпитват отмалялост незабавно откакто се откажат от кофеина.

За да намалите отрицателните резултати на кафе то върху организма си се постарайте да намалите последователно приема му. Хидратирайте се постоянно като пиете вода и чай. Тренирайте, само че и си почивайте качествено. Добавете към режима си храни, богати на фибри и витамини.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР