Казват, че всеки човек е уникална вселена, но въпреки това,

...
Казват, че всеки човек е уникална вселена, но въпреки това,
Коментари Харесай

Съществуват само 6 типа взаимоотношения. Кой е вашият?

Казват, че всеки човек е неповторима галактика, само че все пак, нашите взаимоотношения постоянно се развиват по сходни сюжети. Психолози разказват 6 най-разпространени вида връзки. Намерете своя.

1. Взаиморазвитие

Когато двама души са съществено обвързани, стартират взаимно да си оказват помощ в израстването - както в нравствен, по този начин и в прочувствен проект. Емоционалното израстване е значима част от нашето личностно развиване и този вид връзки оказва помощ достигането на прочувствена зрялост. Такива сътрудници стимулират половинката си и вършат сами себе си мощни персони.

2. Любов в тишина

" Разбираме се единствено с взор " е късото, само че най-точно изложение на този вид взаимоотношения. Партньорите дотолкоз добре се схващат един с различен, че могат да прекарат времето дружно в цялостна тишина, наслаждавайки се просто на обстоятелството, че са дружно. Достигането на такива връзки е сложна задача, изисква доста време и старания. Ето ви един простоват тест дали сте постигнали този стадий във връзката си:представете си, че вечеряте със своята половинка, просто сте дружно и не разговаряте. Чувствате ли се неудобно? Ако отговорът е " Не ", поздравления: вие сте част от едни от най-емоционално-стабилните връзки.

3. По сметка

Не бива да считаме този вид взаимоотношения нито за положителни, нито пък за неприятни. Нужни са на хората за достигането на избрани цели - да вземем за пример, кариерни или политически. И двете страни, в най-лошия случай - най-малко едната - знаят, че съюзът не е вечно и е допустимо да завърши след постигането на набелязаната цел. Такъв вид връзка нормално се изчерпва незабавно, щом всеки или най-малко едната страна получи мечтаното.

4. Експеримент

Егоизмът господства в такава връзка, в която единият желае да промени другия по собствен облик и сходство. Почти в 98% от случаите такива връзки се разпадат.

5. " Притегляне "

Още един образец за токсични връзки, които би трябвало да приключат един път вечно, само че партьорите не престават да се изтезават с неумели опити да кърпят връзката си. Типичният сюжет тук е тежка и трагична разлъка, известно време след която се стига до компромиса " да опитаме още веднъж ". Болката и обидата от първия раздор са прекомерно огромни, само че тези двамата не престават да вършат " изкуствено дишане " на агонизиращата им обич. Много добре знаят, че не са един за различен, повече се карат, в сравнение с обичат, извънредно нещастни са, само че не престават да бъдат вкопчени в връзките си. Така или другояче, краят идва и в случай че сте в такава обстановка, няма смисъл да губите време - режете изведнъж.

6. Вечното състезание

Такива връзки не водят до нищо положително. Точно противоположното на взаимното развиване - вместо да си оказват помощ един на различен, двамата сътрудници се конкурират, като постоянно стигат до крайности. Пожалете нервите си, освободете си, в случай че вашата половинка към този момент ви възприема не просто като противник, а като зложелател.

Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР