Казват, че в последния си час човекът трябва да прости

...
Казват, че в последния си час човекът трябва да прости
Коментари Харесай

Как да си простим минали грешки?

Казват, че в последния си час индивидът би трябвало да елементарни грешките на другите и най-много своите, с цел да си отиде в мир. Всъщност през целия си живот ни се постанова да се борим с възприятието, че не сме създали това, което би трябвало. Обвиняваме се за минали действия, неточности, дейности или пропуснати такива.

Колкото и тежки да са самообвиненията, всеки човек би трябвало да си елементарни. Всеки заслужава амнистия. Тя е нужна, с цел да можем да се движим напред. Отказът да си дадем помилван на недобре свършената работа задържа болката вътре в индивида и самоличността ни става нейна жертва. Това е тежък товар, който мъчно се носи.

От друга страна, всеки се нуждае от баланс във вътрешния мир. А прошката е главният път за реализиране на салдото. Тя носи възприятие на покой и избавление за духа. Тя е излекуване, което е освен духовно, само че и физическо, тъй като когато боледува душата, това се отразява и на тялото.

Прошката не трябва да се бърка със забравата. Не значи и опрощение за неверните дейности. Тя е осъзнаване на индивида като живо създание, подвластно на неправилни дейности и решения. Всъщност грешките ни са учителят ни по пътя на живота. Те ни оказват помощ да израснем.

 Как да си извиним

Прошката не значи прекъсване на развиването. Представлява вдишване на отговорност за постъпките и късмет да стартираме на чисто.

С прошката си даваме опция да извадим най-хубавото от себе си и да разгърнем капацитета си. Това ще ни освободи от рисковите клопки, в които нараняваме другите, ненавиждаме или се опасяваме. Това ни научава да прощаваме и на близките, тъй като с цел да се научим да прощаваме на другите, на първо време би трябвало да извиним на себе си.

Прошката към себе си е акт, който е надълбоко персонално прекарване. Той минава през осмисляне на обстановката.

Следващата стъпка е разкриване на рационалното в нея. Извеждането на урока от претърпяното е най-важният идващ миг, който приготвя поемането на отговорността на личните дейности.

Случилото се остава в предишното и акцентът е в това, което следва в бъдеще. Бъдещето носи увереността, че постоянно имаме избор.

Вижте още по какъв начин да си извиним минали неточности?

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР