Казват, че силата на думите се поделя по равно между

...
Казват, че силата на думите се поделя по равно между
Коментари Харесай

Знаете ли, че съществуват думи, които лекуват! Ето кои са

Казват, че силата на думите се поделя по равно сред индивида, който ги изрича и индивида, който ги чува. В тази публикация няма да приказваме за връзката сред хората. Искаме да обърнем фокуса на вниманието ви върху думи, които стимулират и лекуват. Става дума за 5 израза, които можем да споделяме на себе си за да бъдем по-мотивирани всеки ден. Те ни стимулират и ни вършат способни да се оправим с проблемите, които постоянно грабят от нашето благополучие и даже здраве.
Какво ще кажете да извършите тези 5 думи, които лекуват, част от всекидневието си? Лесни са за запомняне!

1. Добре съм
В първия миг ще речете, че става дума за несъгласие.
Как можете да кажете на себе си „ Добре съм “, в случай че това не е истина?
Как можете да изразите нещо позитивно, когато в действителността се усещате комплицирани, уплашени и изпълнени с болежка? Точно по тази причина е наложително да допълните утвърждението „ Добре съм “ с израза „ и мога да се оправя “.
Позитивните мисли са основополагащи и наложителни в ежедневния живот.
Позитивната конфигурация не значи да отхвърлите съществуването на проблемите или пък да подценявате компликациите. Тя съставлява метод за справяне с действителността, въоръжавайки се с мотивация и сила.
Ако виждате нещата по отрицателен метод и потвърждавате това с изречения като „ Не съм кадърен “, „ Правя живота си неосъществим “ или други от този вид, единственото нещо, което ще постигнете, е да, извиращо от проблемите. Точно по тази причина е значимо постоянно да поемете надълбоко мирис и да си кажете: „ Добре съм и ще се оправя “.
Изпробвайте го. Кажете на всеослушание и решително „ Добре съм “.
Изречете го с увереност и активност.
Незабавно ще забележите, че у вас се генерира мощ и мотивация да продължите напред към разрешаването на казуса. Около вас може да има компликации и тествания, само че вие сте подготвени да се изправите лице в лице с тях. Защо да не опитате?

2. Аз мога да го направя
Никога не забравяйте да сложите местоимението „ Аз “ при започване на тази фраза. Вие сте виновни за живота си и вие би трябвало да поемете контрола върху проблемите, с цел да погледнете света с явен взор.
Ако не откривате мотивацията вътре в себе си, никой не може да ви помогне да я намерите. Никой не може да ви помогне повече от самите вас.
Не се поставяйте в границите на ограничавания или пък извинения:
Не съм кадърен да направя това, тъй като е прекомерно късно за смяна “, „ Има доста други хора, които са по-способни от мен, за какво да рискувам… “
Не попадайте в клопката на тези обезкуражаващи мисли. Погледнете се в огледалото и се убедете, че притежавате вътрешната мощ, с цел да постигнете мечтаното. Поведението „ Аз мога “ е ключът към излекуването. Трябва да си повтаряте тази фраза всеки ден. Това са думи, които лекуват.

3. Заслужавам го
И за какво не? Защо да не заслужавате няколко часа на ден, отдадени на самите вас? Време, в което да се наслаждавате на неща, които ви радват, да практикувате занимание или пък да се уедините? Вероятно сте от тези хора, които влагат цялата си сила и време за угаждане на непознатите потребности. Вие поставяте личните си потребности след тези на другите. Бъдете деликатни. Накрая ще установите, че сте изчерпали цялата си сила и внезапно сте осъзнали, че другите даже не си спомнят вашите старания и жестове.
И за какво не? Вие го заслужавате!

4. Ще мине
Възможно е сега да сте изправени пред проблем, който не ви разрешава да живеете живота си пълноценно. Проблемът ви е обсебил. Той ви стресира и в един миг ще ви разболее. Ако забелязвате, че сте по-уморени и в всекидневието ви доминират най-вече отрицателните мисли… Ако мигрените са се завърнали…
Спрете за минута. Помислете. Подишайте. Седнете. Важно е да помислите за това, че нещата минават. Животът не стопира. Нищо не е постоянно.
Колкото повече се фокусирате върху казуса, толкоз повече страдате.
Ако нещо в връзките с колегата ви тревожи, поговорете с него или нея. Ако нещо не се случва както би трябвало на работното място, пробвайте се да го разрешите. Така няма да го превърнете в проблем, който да ви тревожи непрекъснато. Не заравяйте проблемите вътре в себе си.
Животът тече с бързо движение. Най-важното нещо е да знаете какво се случва тук и в този момент, да разбирате, че нищо не е постоянно, а и всяко нещо е релативно. Отпуснете се и повторете на себе си няколко елементарни думи, които лекуват: „ Ще мине, всичко ще мине “.

5. Любов!
Любовта лекува, обгръща, пази и в това време дава независимост. Всеки път, когато употребявате думата „ обич “ като средство за лечение, вие не я отнасяте просто към отношението си към хората към вас.
В такива моменти вие говорите за любовта към самите себе си.
Тя е способна да усъвършенства самооценката ви, а това е значимо, защото разрешава да се справяте с ежедневните проблеми. Любовта е път към откриването на щастието, което заслужавате да усещате. А вие го заслужавате – без подозрение.
Обичайте тялото си, обичайте се такива каквито сте, характера си, своята персона.
Когато имате проблем, бъдете уверени, че вие сте единственият човек, който е кадърен и подобаващ за намирането на решение. Имайте убеденост в себе си, тъй като се обичате, тъй като се познавате и знаете, че притежавате нужните качества.
Ако един човек не се обича, за него е доста мъчно да предложи обич на другите. Точно по тази причина в никакъв случай не забравяйте тази значима дума. Запомнете я и си я повтаряйте, както повтаряте други думи, които лекуват.

Източник: evolife.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР