Казват, че само две неща в живота са сигурни: смъртта

...
Казват, че само две неща в живота са сигурни: смъртта
Коментари Харесай

Брайън Джонсън не планира да умре. Според него и вие не трябва

Казват, че единствено две неща в живота са сигурни: гибелта и налозите.

Милиардерът биохакер Брайън Джонсън не е на това мнение - и не тъй като има радикални хрумвания за данъчната политика.

Технологичният бизнесмен стана прочут с рутинната си стратегия за битка със стареенето, наречена Blueprint protocol, която коства 2 млн. $ годишно.

Нейната цел е да върне биологичната му възраст от 46 на 18 години.

За Джонсън това значи да яде последното си ястие в 11 ч. сутринта, да спи постоянно самичък и да приема повече от 100 добавки дневно, наред с доста други радикални решения.

Освен това той се подлага на голям брой проби и опити: преливане на кръвна плазма, микронидлинг, излагане на светодиоди на цялото тяло и сканиране с ядрено-магнитен резонанс.

Резултатът кара мнозина да мислят, че Джонсън не е напълно... човек, написа Fortune.

Или най-малко не живее в параметрите на естествения човешки живот.

Джонсън се забавлява, като споделя, че " обича " противоположната връзка от " злобарите ", тъй като те най-малко се включват в диалога.

Но макар че през последните 12 месеца лицето му се появява в международните новинарски излъчвания, той упорства, че желанието му " да не почине " не се отнася единствено за него.

То е за хората, които обича. Заради тях, споделя той, се пробва да направи гибелта просто една алтернатива.

В изявление за Fortune Джонсън показва, че личната му смъртност е без значение.

Целта му е да потвърди, че хората имат уговорка за отвод от видимо неизбежното - в случай че просто са подготвени да се отклонят от нормата.

Противопоставяне на гибелта

За мнозина концепцията да останат застинали във времето, до момента в който гледат по какъв начин връстниците, приятелите и фамилията им остаряват към тях - и умират - е немислима, написа Fortune.

Джонсън споделя, че подготовката му за този излаз е да се бори с него, като прибавя:

" В момента работя върху това да запазя татко си жив. Очакваната дълготрайност на живота му е 68 година, като се включи в него времето, през което е бил тлъст и е употребявал тежки опиати. Сега той е на 71 години, към този момент е в преклонна възраст. "

Бившият изпълнителен шеф от Силициевата котловина освен влага парите си и финансира лекуването на татко си, само че и предлага личната си кръвна плазма като трансфер.

Процедурата е " изненадващо " ефикасна, съгласно Джонсън, който през ноември разгласява в X, че неговата " супер кръв " е понижила възрастта на татко му с 25 години.

" Всеки ден, който той претърпява, е необикновено скъп ", споделя Джонсън, като прибавя, че татко му е подложен и на генна терапия, а през идващите седмици ще получи терапия със стволови кафези.

" Мисля, че животът си заслужава да се бориш за него. Независимо от ситуацията на индивида, даже в тази ситуация с татко ми, който към този момент е просрочен, си коства да се борим за него. "

Той съпоставя скептицизма към неговите възгледи с недоверието, което предходните генерации биха имали към актуалната медицина:

" Представете си, че беседваме с Хомо еректус преди милион години и ги питаме: Каква съгласно вас ще бъде способността на бъдещото човечество да възвръща счупени кости или инфекции? Всички неща, които биха им предизвикали гибел още в тийнейджърските им години.

Представете си, че им кажем: " Просто ще вземете това малко бяло нещо, ще го сложите в устата си и то ще отстрани инфекцията. Или когато някой си счупи кост: Всъщност ще я изправим и ще си продължите тъкмо както преди. "

Джонсън има вяра, че през идващите няколко десетилетия човечеството ще направи постепенен прогрес - и не е самичък в тази си оценка.

AI е необятно рекламиран поради изгодите, които ще има в региона на здравето, а Световната здравна организация постоянно обръща внимание на здравословното стареене.

Авторът и специалист по клетъчно здраве Грег Макферсън съобщи пред Fortune предходната година:

" Трябва да лекуваме и образоваме всички, с цел да създадем дълголетието налично. Едно по-здраво население не изтощава здравната система - има големи стопански изгоди. "

Джонсън е и в неповторимото състояние да бъде първият по рода си, самопровъзгласил се за " най-изследвания човек в историята ".

Въпреки че да бъдеш " лабораторен плъх " (както Blueprint шеговито назовава своя основател), може да е вълнуващо, то може и да стане самотно прекарване.

Джонсън към този момент е приказвал за това какъв брой доста желае да има сътрудник, само че прави оценка, че методът му на живот го прави " неосъществим " за другарство.

Въпреки това милиардерът е безапелационен, че в този момент е доста по-щастлив, в сравнение с когато е бил просто Брайън от Силициевата котловина и се е хранил главно с браунита.

Манталитет на дълголетието

За Джонсън протоколът има редица преимущества: Той към този момент не е " зависим на страстите си " и не се намира в обстановка да нахлува в хладилника без самоконтрол.

" Всъщност това е в действителност освобождаващо ", отбелязва той.

Разбира се, за Джонсън всичко това е добре. Но какво да кажем за милиардите други хора на планетата, които не разполагат с благосъстояние, с цел да се опитат да спасят обичания си човек или себе си от остаряване?

Джонсън изяснява, че същността на мотивацията му не е единствено за него или даже за фамилията му:

" Претърсихме цялата научна литература и вложихме всичко в мен, споделихме всичките ми данни и по-късно направихме цялото нещо гратис. "

Биохакерът  споделя гратис в интернет своите предписания, подготвителни проекти и големи количества данни, които наблюдават напредъка му.

Неотдавна някои аспекти на протокола бяха комерсиализирани: бутилки със зехтин, хранителни добавки и някои основни съставки за уравновесения му метод на живот.

Но критиците биха могли да кажат, че има групи от хора, които към този момент постоянно доживяват до повече от 100 години - без да се постанова да заплащат висока цена.

Така наречените " сини зони " са разпознати поради необикновеното си дългоденствие, като феноменът е открит за първи път от Дан Бютнер, откривател и помощник на National Geographic.

Тези райони включват Сардиния в Италия, островите Окинава в Япония, полуостров Никоя в Коста Рика, Икария в Гърция и Лома Линда в Калифорния.

Джонсън е безапелационен, че работата му не е съревнование, а по-скоро част от по-широка смяна в манталитета към дълголетието.

" Няма значение каква е продължителността на живота ми, няма значение дали ще умра, или не ", споделя той.

" Въпросът е, че ние тематично, обективно, функционално проектираме пътя си към " не умирай " като нов човешки тип ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР