Казват, че очите са порталът към душата на човека, но

...
Казват, че очите са порталът към душата на човека, но
Коментари Харесай

Чудесата на природата: храните, които могат да променят цвета на очите ви

Казват, че очите са порталът към душата на индивида, само че за какво ли?

Дали поради остротата, с която ни пронизва преценящият взор на първа среща? Или поради мекотата, с която ни гледа любовта от майчините очи?

Но стига поезия и поеми, за които ще пристигна време малко по-късно, когато слънцето залезе и в чашите вместо кафе, налеем вино.

 очи Thinkstock

Самата аз като дребна желаех да сменя цвета на очите си и се надявах някоя заран да се събудя и хоп! към този момент да бъда зеленоока. Обаче нещата не се случиха тъкмо по този начин... аз си останах с моите кафяви топли очи, само че не спирах да диря способи, които да ми оказват помощ да трансформира пигментацията на ириса си понеее малко.

Цветът на очите е генетично съдбоносен, всичко зависи от нашите родители. НО... има и изключения.

Интересен медицински факт е обаче, че той може да бъде променян до известна степен. И колкото и необичайно да ви прозвучи, има хранителни артикули, които вършат погледа по-светъл и блестящ.

От учебниците по биология знаем, че цветът на човешкото око се дефинира от три гена. Според офталмолозите от тях единствено два са добре изучени. Практически могат да бъдат получени разнообразни вариации на оцветяването, когато ДНК на двамата родители се преплетат.

Може би обаче мнозина са се питали, какво дефинира цвета на очите, отвън генетиката. Оцветената част на към се назовава ирис, изясняват още офталмолозите. Този цвят се дефинира от пигмента меланин. Като дете стартира да пораства, цвета на очите, предстои на смяна. Това е по този начин, тъй като концентрацията на меланин в ириса се трансформира през целия живот.

Ирисът управлява размера на зеницата съгласно интензивността на светлината в дадена среда. При смяна на размера на зеницата, пигментацията се трансформира, настояват експертите. По думите им това води до едвам забележима смяна в цвета на окото. Ако обаче човек желае да реализира по-видима и трайна смяна, просто би трябвало да вкарат някои промени в диетата си.

Вижте в нашата изложба тук кои са храните, които могат да трансформират цвета на очите ви ТУК. ►►►

 очи Unsplash
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР