Казват, че нашите сънародници, живеещи в Родопите, са едни от

...
Казват, че нашите сънародници, живеещи в Родопите, са едни от
Коментари Харесай

Чистият въздух в Родопите има лечебна сила, доказаха изследвания

Казват, че нашите сънародници, живеещи в Родопите, са едни от най-здравите дълголетници в родината ни, а науката е напът да го потвърди.

Отрицателната йонизация в Пампорово и района е до 40 пъти по-висока от тази в градската ни среда.

Много проучвания демонстрират, че както негативната йонизация, по този начин и въздух, богат на фитонциди, имат извънредно позитивен резултат върху имунната отбрана на човешкия организъм. Това съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция д.м. доктор Татяна Ангелова, заместник-председател на Асоциацията на лекарите по физикална медицина и рехабилитация, специалист към Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, член на здравната комисия към Европейската СПА асоциация.


 7 прелестни български села, в които ще поискате да живеете  7 прелестни български села, в които ще поискате да живеете  7 прелестни български села, в които ще поискате да живеете  7 прелестни български села, в които ще поискате да живеете
Не е инцидентен фактът, че Родопите са единствената планина в нашата страна и една от 12-те в Европа, включена в листата на местата с лековит въздух, основан от доктор Цин Ли - доктор, имунолог от университетската болница в Токио, вицепрезидент на Международното общество за природа и горска терапия, основал международната карта на лечебните места, добавя доктор Ангелова.



Пампорово е първият курорт, който стартира интензивно да се развива и популяризира като дестинация за спорт и здравен туризъм, уточни доктор Ангелова. Става дума за умелото съчетаване и потребление на естествените дадености в Родопа планина - въздух, богат на фитонциди и негативни йони с двигателна интензивност и рационално хранене .
 Вълшебните места в България, които сбъдват стремежи и лекуват  Вълшебните места в България, които сбъдват стремежи и лекуват  Вълшебните места в България, които сбъдват стремежи и лекуват  Вълшебните места в България, които сбъдват стремежи и лекуват
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР