Казват, че денят се познава от сутринта, а тук определено

...
Казват, че денят се познава от сутринта, а тук определено
Коментари Харесай

Големи грешки, които допускаме със закуската и как да ги поправим

Казват, че денят се познава от сутринта, а тук несъмнено влиза и закуската. Ако желаете да се чувствате по-продуктивни, положителни и енергични, има значение с каква храна ще започнете своя ден.

Често бързаме да излезем рано или пропущаме хранене, с цел да „ спестим ” малко калории. Всъщност качеството на закуската в доста случаи дефинира и качеството на сутринта ви. Ето няколко неточности, които елементарно може да избегнете и по този начин да подобрите утринната си рутина!

1. Пропускате напълно закуската

Понякога подценяваме закуската единствено с цел да си спестим време и старания. За да разрешите този проблем, още от предната вечер подгответе нещо за сутринта. Заредете с обичаните си плодове или пригответе храна, която бързо да вземете. Дори да нямате доста вкус, може да си набавите сила със смути или протеиново барче. А в случай че не разполагате с задоволително време, вземете нещо за офиса като плод и малко ядки.

2. Не пиете вода

Сутрин може да не се чувствате жадни, само че организмът ви сигурно има потребност от хидратация. Препоръчително е да изпиете чаша топла вода преди закуска, а като опция може да приготвите благоуханен чай. Водата има освежаващо деяние, прочиства токсините, подкрепя функционалността на мозъка и е нужна за положителния метаболизъм.

3. Вземате си подсладено мюсли или йогурт
Яжте тези супер храни за надзор на кръвната захар
Правилното хранене е един от най-лесните способи да поддържате положителни равнища на кръвната захар и да се чувствате добре. Стойностите на глюк...
Прочети повече
Въпреки че такива артикули се промотират като „ здравословна ” закуска, в действителност те постоянно имат високо наличие на захар, мазнини и консерванти. Този вид храни попадат в категорията „ фитнес ” и „ потребно ”, до момента в който действително имат наличието на десерт. По-добре изберете нормално мюсли и кисело мляко, а към тях прибавете микс от плодове и ядки.

4. Пропускате протеина

За доста хора закуската се състои единствено от въглехидрати. Протеинът е нужен за поддържане на постоянна кръвна захар и по-дълготрайна задоволеност. Обогатете закуската с малко яйца, филе, киноа, извара или котидж сирене. Това е пълноценно гориво за тялото и обезпечава уравновесени равнища на сила през сутринта.

5. Закусвате с десерт

Комбинацията от кафе и нещо сладко е публикувана опция за закуската, която е по-добре да оставим за уикенда. Тя не обезпечава на тялото скъпи хранителни субстанции и води само до внезапно повишаване на кръвната захар. За закуска заложете на същински храни като омлет, авокадо, пълнозърнести артикули или композиция от ядки и плодове.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР