Казвам се Станимир Мизов, роден съм на 10.12.1984 г., на

...
Казвам се Станимир Мизов, роден съм на 10.12.1984 г., на
Коментари Харесай

Заради НЗОК мъж не може да бъде лекуван от мускулна атрофия

Казвам се Станимир Мизов, роден съм на 10.12.1984 година, на 36 години от гр. Варна, с потвърдена диагноза Спинална мускулна недоразвитост вид 3, с открита хомозиготна делеция на екзон 7 и 8 от SMN1 гена и пет копия на екзон 7 и 8 на SMN2 гена. По специалност съм строителен механик Водно строителство, както и строителен инженер Конструктор, като от 2012 година до сегашния миг работя в профилираната администрация на Община Варна като Главен специалист, с професионален стаж досега от 15 години и 6 месеца.

Въпреки тежкото инвалидизиращо заболяване поставям ежедневни старания да повеждам естествен метод на живот. За да получа своето лекуване обаче, следва да пътувам 6-8 пъти на година с престой от 2 до 5 дни, цялостен живот, до едно от лечебни заведения, намиращи се в гр. София или гр. Пловдив, включени в „ Изисквания на НЗОК при осъществяване на лекуване на 5q Спинална мускулна недоразвитост “, а точно УМБАЛ “Александровска” – гр. София, МБАЛНП “Св. Наум” – гр. София и УМБАЛ “Св. Георги” – гр. Пловдив.

В този смисъл, нямам достъп до здравна помощ в град Варна спрямо други пациенти, които имат достъп до здравна помощ в лечебни заведения на територията на този град, като следва да положа доста по-големи физически и финансови старания, с цел да си осигуря здравна помощ или казано по елементарен метод, би трябвало единствено да работя, с цел да си финансирам достъпа до лекуване за опазване на здравето и живота.

Предвид изложеното, за опазване на здравето и живота на пациентите с диагноза Спинална мускулна недоразвитост, Ви апелирам за подпомагане за предоставяне на публичност на тези неразумни и убийствени дейности и бездействия, която публичност да докара до изменение на Изискванията на НЗОК при издаване на протоколи за осъществяване на лекуване при 5q Спинална мускулна недоразвитост, като в условията, за пациенти над 18 години, се включи Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване “Света Марина” – гр. Варна.

Станимир Мизов

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР