Казвам се Алекс и съм пристрастен към мултитаскинга, започва една

...
Казвам се Алекс и съм пристрастен към мултитаскинга, започва една
Коментари Харесай

Мултитаскинг - това може да бъде и болест

Казвам се Алекс и съм привързан към мултитаскинга, стартира една анонимна изповед на страниците на Express.

Желанието да вършим доста неща по едно и също време и постоянно да направляваме протичащото се от време на време може да се трансформира в фикс идея, която завладява всекидневието ни.

Според скорошно изследване на британския конгрес Mumsnet, повече от половината майки (цели 62 процента) признават, че се стремят да вършат няколко неща по едно и също време най-малко един път всеки час.

Обикновено се стартира с нещо дребно като това да изметете пода, до момента в който говорите с другар по телефона. Или пък да сготвите вечеря до момента в който изслушвате по какъв начин детето ви рецитира урока си за утрешния изпит по биология.

Бавно, само че несъмнено мултитаскингът обаче стартира да става пристрастяващ табиет и хората последователно губят опцията да концентрират вниманието си върху една задача. Поради това вместо да ви прави по-продуктивни, мултитаскингът ви оставя непрестанно раздвоени и разсеяни.

" Денят, в който се пробвах да свърша най-вече задания по едно и също време беше денят, в който се усещах минимум удовлетворена от постигнатите резултати ", споделя една от участничките в анкетата. И прибавя - " По-важното в живота е същински да се радваме на скъпите моменти, а не да се опитваме ги трупаме един върху различен ".

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР