Казва се Ford Pro Electric SuperVan и с него компанията

...
Казва се Ford Pro Electric SuperVan и с него компанията
Коментари Харесай

Този… бус на Ford е с 2000 електрически „коне”

Казва се Ford Pro Electric SuperVan и с него компанията помпа мускули пред публиката на Фестивала на скоростта в Гудууд.

Четири електромотора и батерия с течно изстудяване от 50 kWh (може да бъде заредена за 45 минути с бързозарядна станция) загатват за капацитет, само че чак 2000 к.с.! Но Ford не се майтапи и в действителност показва капацитет с тази ракета, способна да форсира до 100 км/ч за под 2 секунди!

Цялото това упражнение се прави за да се показва новия електрически E-Transit Custom на Ford Pro, само че методът това да стане е в действителност впечатляващ.

Моделът разчита на избираеми режими на задвижване, които дефинират въртящия миг, регенеративното прекъсване и отзивчивостта на Electric SuperVan, с цел да се отговори на разнообразни сюжети: ROAD, TRACK, DRAG, DRIFT и RALLY. Особено забавен наподобява режим „ Почистване на гумите “. Тази функционалност стопира изцяло едната ос, до момента в който върти другата, създавайки впечатляващо палене на гумите на предната или задната ос, с което се подкрепя почистването и загряването им. Типично за мил надпреварите.

За първи път Ford показва SuperVan през 1971 година, създавайки друг от всички останали Transit Mk1 със приблизително инсталиран мотор от Ford GT40, спечелил „ Льо Ман”.

Повече за модела четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР