...казва Милена Антова, магистър по Икономика. От 12 години е

...
...казва Милена Антова, магистър по Икономика. От 12 години е
Коментари Харесай

Почивка по преме на ковид- мисията възможна

...казва Милена Антова, магистър по Икономика. От 12 години е Генерален управител на Emirates Apart Residence и верига хотели Гранд хотел Банско и Гранд хотел Свети Влас. Менажира екип от над 250 индивида.
Госпожо Антова, зимният сезон в Банско е към своя край, каква е вашата равносметка?
Предвид пандемията в международен мащаб, реалистично видяно регистрирам сезона като добър. Разбира се не може да се съпостави със сезон 2019/2020г., само че в изискванията на пандемия, можем да приемем  сезона за  задоволителен. От началото на пандемията от Ковид-19, туристическият отрасъл разчита главно на българските туристи. На нас в допълнение ни оказа помощ и това, че имаме огромна мрежа  от клубни членове на фитнес веригата ни „ Pulse FitnessSpa “, които се употребяват със специфични отстъпки, както и постоянните посетители на Grand Hotels Clubs.   
Разминават ли се упованията ви първоначално и края на сезона?
В началото на сезона всички се надявахме на по-малко рестрикции и повече облекчения за задграничните туристи. През януари стартирахме доста добре с голям брой резервации, само че след въвеждането на новите ограничения регистрирахме мощен спад при задграничния поток. Получиха се съществени разминавания сред упованията ни за задграничните туристи  в началото и резултатите в края на сезона. Общият спад на туристите е над 40% по отношение на предния сезон. По отношение на интернационалните туристи там спадът надвишава 80%.

В началото на април сме, подобаващи ли са към момента изискванията за зимни спортове?
В момента има доста натрупал нов сняг и изискванията за зимни спортове  са съвършени. Все още можете да се насладите на една пълноценна ски отмора. Всички уреди работят, пистите се обработват всекидневно, а след 11 април ще бъдат обработвани по график. Въпреки Ковид-19 можем да подарим на децата една приятна ски почивка. Надяваме се, че феновете на зимните спортове ще се възползват от  последната опция за този сезон и ще изберат  „ Гранд хотел Банско “ за своята приятна отмора.
Какво планирате за идните майски празници?
Разработили сме нова идея за пролетно-летния сезон под мотото: „ Нов сезон, нови страсти! “ Желанието ни е да осигурим на своите посетители разнородни прекарвания с доста въодушевление. След тази тежка година на няколко локдауна хората имат потребност не просто от отмора, а от такава, която ще ги тонизира и енергизира.  Подготвили сме пролетни предложения, които включват разнородни интензивности за дребни и огромни. При нас грижата за щастието на децата не се лимитира единствено с аниматори и стаи за игра. Залагаме на особено готова стратегия за тях, включваща детски великденски работилници, надпревари и състезания. Подготвяме още доста други изненади подобаващи за всевъзможни възрасти. Една от тях е боядисването на най-голямото великденско яйце, само че детайлностите за в този момент ще ги запазя в загадка. Нашата цел е да превърнем в празник всеки ден от престоя на нашите посетители по всяко време през годината. Стремим се нашите предложения постоянно да съдържат безвъзмездни разнообразни интензивности – от занимателни игри и надпревари за най-малките, през преходи в планината, пикник и шампионати,  до богат набор от релакс и СПА пакети.
В Гранд хотел Банско е сниман новия сезон от сериала „ Ол инклузив “ разкажете по какъв начин бяхте определени?
Голям почитател съм на сериала. Бях същински щастлива когато разбрах, че има опция новият сезон да бъде сниман в „ Гранд хотел Банско “. Създателите на сериала имаха избрани условия и упования, които нашият хотел покриваше. Те търсиха хотел, който разполага с огромна база, включваща богат набор от услуги и действия със съпътстващата инфраструктура. Всъщност това беше една в действителност позитивна страст за целия ни екип, която ни беше нужна в точния миг - когато преминавахме през първия локдаун, а неяснотите и въпросите с всеки ден ставаха повече и повече. Тогава еуфорията и прекарванията, които имахме към снимането на сериите ни помогнаха да запазим усмивките си.
Изхождайки от заглавието на сериала какво е Вашето мнение за „ ол инклузив “ туризма, поради това, че страни горещи последователи на тази идея като Турция имат планове да я преразгледат?
Смятам, че „ ол инклузив “ концепцията е и ще бъде известна и за в бъдеще. Вследствие на коронакризата даже мога да предположа, че желанията тя да бъде сменена с друга ще бъдат отсрочени във времето. „ Ол инклузив “ потвърдено е желан за фамилния клиент на междинна възраст. Можем да следим редуциране на част от включените услуги и улеснения поради рестриктивните мерки от пандемията, само че тя ще продължи да бъде по-предпочитана от клиентите като цяло. Не единствено тъй като е най-безгрижния метод един посетител да прекара своята отмора, само че и тъй като включва в себе си всичко належащо за пълноценна отмора.
Хотелиерската асоциация изиска страната да обезпечи обезщетения за вашия бизнес. Какви би трябвало да бъдат?
Ние поддържаме позицията на БХРА обвързвана с политиките и наложените ограничавания над туристическия бранш, който видно за всички пострада най-тежко. Надяваме се общините да ни поддържат като понижат локалните налози и такси за хотелите. Така сложени нещата е ясно, че туристи няма да има или ще са под санитарния най-малко за покриване на нашите разноски за личен състав, поддръжка и други Това ни се случва за трети път от началото на пандемията. Бих желала да отбележа, че когато заведенията бяха отворени само за гостите на хотелите не бе регистрирано нарастване на случаите на инфектирани с COVID-19. Това е явен индикатор, че българските хотели имат потенциала да съблюдават всички ограничения за хигиена и сигурност.
Какво мислите за мярката 80/20 или другите ограничения измежду които възтановяване на бизнеса?
Мярката действа за неработещ бизнес и ние не можем да се възползваме. Тя оказва помощ за задържането на личния състав. Тази мярка ще е по-ефективна в изискванията на естествен туристически сезон, когато има доходи. Тогава държавната помощ ще реализира стремежи резултат, а точно опазване на бизнеси и работни места.
Вие управлявате още един хотел на морето – „ Гранд хотел Свети Влас “. Какви са упованията Ви за летния сезон?
При толкоз доста неясноти за развоя на пандемията ни остава единствено да се надяваме, че до лятото тя ще стихне и от ден на ден хора ще са преборили вируса или са се ваксинирали. Летният сезон ще бъде напълно на last minute предложения и записвания. Така ще е у нас и в цяла Европа. Всичко ще бъде доста динамично и по отношение на налагането на ограничения по отношение на разпространяването на COVID-19, а ние демонстрираме еластичност към всяка смяна с цел да отговаряме на упованията и потребностите на пазара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР