Казусът с пенсиите трябва да влезе в графата с гафове

...
Казусът с пенсиите трябва да влезе в графата с гафове
Коментари Харесай

Иван Нейков: Няма как да се направи пенсионна реформа за 6 месеца

Казусът с пенсиите би трябвало да влезе в графата с гафове на новото държавно управление. Това сподели за БНР Иван Нейков, някогашен обществен министър, шеф на Балкански институт за обществена политика.

" Приемането на този метод им изигра неприятна смешка, тъй като, сякаш тезата им беше, че би трябвало да покажат, че са по-добри от предходните и да споделят: " Те може да са създали неточност, но ние ще създадем още по-голяма неточност. Проблемът отново няма да е в парите. Разочарованието в хората ще остане, тъй като в продължение на три предизборни акции всички слушахме по какъв начин на всички пенсионери ще им се даде пенсия, която да им обезпечи заслужен живот. Продължихме да слушаме и след образуването на новото държавно управление, че за 6 месеца ще се направи пенсионна промяна и всичко ще цъфне и ще върже. Тя се прави доста години - за доста години. Коректно е да се споделят на хората нещата такива, каквито са. За юни месец могат да бъдат открити и основани принадлежности, с които да се реализира по-адекватен механизъм за осъвременяване на пенсиите “, сподели Иван Нейков.

" Тогава ще имаме още по-справедливо осъвременяване. Когато на осигурителната пенсионна система се гледа като на инструмент за признателност и по-добър живот, тогава тази система се унищожава....Един човек би трябвало да получава такава пенсия, каквато му е избрана по формулата - според от стажа и от осигуровките му. Ако на този човек не му стига пенсията за естествен живот - тогава му се оказва помощ през обществената система, а не като му се подвига пенсията “, разяснява още Иван Нейков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР