Казусът с пасарелката над високоскоростната софийска жп линия стигна до

...
Казусът с пасарелката над високоскоростната софийска жп линия стигна до
Коментари Харесай

Казусът с пасарелката в Прослав стигна до националния омбудсман

Казусът с пасарелката над високоскоростната софийска жп линия стигна до кабинета на националния омбудсман Диана Ковачева. , в който живеят 8000 души. Допълнителен проблем за живеещите е, че асансьорите на пасарелката не работят към този момент близо две години. 

Със комплицирания въпрос, който е отвън компетенциите на локалните управляващи, беше осведомен специалист от екипа на Диана Ковачева. Екипът експерти на националния омбудсман съветваха жители в границите на изнесената приемна, която се организира в два следващи дни в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Пешеходният надлез е единствената връзка сред двете елементи на квартала. Неработещите асаньори извънредно доста утежнява качеството на живот на жителите, изключително на възрастните, трудноподвижните хора и майките с колички. Въпреки близостта на " Прослав " до Гребната база, която се употребява от целия град, жителите на квартала не могат да карат велосипед да вземем за пример там. 

След построяването на високоскоростната жп линия от южната й страна са останали учебното заведение, читалището с библиотеката, църквата, поликлиниката, а от другата - банкоматите и супермаркетите, описа председателката на сдружението.

Проблемът е от 2013 години, когато стартира построяването на високоскоростната жп линия. През всичките тези години са сезирани всички вероятни институции, водени са даже правосъдни каузи. Експерт от кабинета на националния омбудсман даде обещание и те да създадат нова инспекция.

Още за проблема гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР