Казусът с Мартин Божанов - Нотариуса влезе в парламента. Депутатите

...
Казусът с Мартин Божанов - Нотариуса влезе в парламента. Депутатите
Коментари Харесай

Парламентът решава дали да има комисия за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса

Казусът с Мартин Божанов - Нотариуса влезе в Народното събрание. Депутатите разискват дали да бъде основана краткотрайна комисия, която да изследва обстоятелствата и събитията за активността на Божанов и кръга към него. Трябва да се откри и дали е имало напън върху висши магистрати.

Предложението за такава комисия пристигна във вторник от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Според вносителите главната цел на комисията е да се осветлят обстоятелствата към това имало ли е „ чадър ” към Мартин Божанов и кръга към него.

От опозицията в НС дойде контрапредложение. А ръководещото болшинство срещна поддръжка от Има Такъв Народ, които пожелаха  с изключение на краткотрайната комисия за Мартин Божанов, да бъде основана и друга комисия, която да откри взели участие ли са лица от престъпните среди в съставянето на настоящето държавно управление.

От Българска социалистическа партия са по-скоро песимисти за работата на специфичната комисия за Мартин Божанов и заподозряха, че тя е по-вероятно да бъде използвана като „ извиване на ръце ”, предаде .

„ В 07:00 часа сутринта първо Пеевски изиска сходно нещо, по-късно Петков, по-късно Христо Иванов и аз споделих на Теменужка Петкова да внася и наше предложение. Реши се да се обединят двата законопроекта ”, съобщи Бойко Борисов.

„ България се разяжда от корупция. Не инцидентно се произнесоха 2 страни за корупционно държание на лица в нашата страна, от които едното е тук – господин Пеевски ”, сподели Бойко Рашков от парламентарната естрада.

„ Ние ще подкрепим и двете предложение. Ще желаяме и основаване на още една краткотрайна комисия за съществуването на нерегламентирано въздействие от страна на хора, разследвани за рекет, убийства и отвличания в договарянията за съставяне на сегашния кабинет ”, съобщи Гроздан Караджов.

„ Хора със подозрения за престъпно минало са взели ефективно присъединяване в основаването на обединението ПП-ДБ-ДПС и ГЕРБ ”, съобщи Цончо Ганев от „ Възраждане ”.

„ Изразяваме подозрения, че тази комисия ще свърши работа. Тя ще бъде употребена за игра на лобита, извиване на ръце, политически рекет ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР