Казусът с депортирането на Новак Джокович от Австралия и анулираната

...
Казусът с депортирането на Новак Джокович от Австралия и анулираната
Коментари Харесай

Сагата все още е далеч от своя край: Джокович ще съди Австралия за 6 милиона долара!

Казусът с депортирането на Новак Джокович от Австралия и анулираната му виза заради антиваксърски убеждения закупи колосални мащаби и завладя международното медийно пространство. Сърбинът прекара близо 2 седмици на австралийска земя, преди Федералният съд на страната да удостовери решението на имиграционния министър Алекс Хоук да отнеме визата на международния номер едно и по този начин да го лиши от присъединяване на Аустрелиън Оупън и опция да преследва рекорден 21-ви трофей от Големия шлем.

Ноле към този момент се прибра в родната Сърбия, само че сагата надалеч не е завършила. Днес излезе информация в австралийските медии, която по-късно бе доказана и от английските издания Sun и Daily Mail, че Джокович има намерение да заведе правосъден иск против държавното управление на Австралия, искайки 6 милиона $ отмъщение поради случилото се през миналите две седмици.

Искът включва три обособени параграфа:
За пропуснати доходи от шампионата, в който Джокович щеше да влезе като огромния любимец за купата, както и спонсорски заплащания - 4 милиона $.За морални вреди, провокирани от унизително отношение към сърбина и нелегално задържане - 1 милион $.Поетите разноски от Джокович към наемането на юристи, които да го пазят пред съда по предходните две заведени дела; за престоя на екипа му в Австралия; за други непредвидени разноски и такси - всичко това, възлизащо на към 850 хиляди $.
До този миг никой от доближените на лидера в ранглистата не е коментирал тази информация, а в същото време не е ясно и към кой съд би се обърнал 20-кратният първенец от Шлема.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР