Казусът с блокираните българи в Париж е доказателство, че е

...
Казусът с блокираните българи в Париж е доказателство, че е
Коментари Харесай

Евродепутатът Петър Витанов: Време е да отпаднат ограниченията в Европа

Казусът с блокираните българи в Париж е доказателство, че е време към този момент да отпаднат рестриктивните мерки, разяснява евродепутатът Петър Витанов. Втора група сезонни служащи от България се връща наложително от Франция поради епидемията от COVID-19.

" Точно подобен вид сезонни служащи са доста мощно нужни на страни като Германия и Нидерландия. Те живеят в доста тежки условия. От една страна ние ги пращаме от изток на запад, а друга страна държавните управления на същите страни поучават своите жители да останат в своите страни през лятото ", напомни Витанов.
До Париж и назад: Втора група български сезонни служащи се връща от Франция От 8 април в страната не позволяват сезонни служащи поради COVID-19
" Въпросът е дали тези хора, които вървят да работят при доста по-тежки условия, нямат по-голям късмет да заразят някого, в сравнение с в пет звездните хотели. Трябва да възстановим стопанската система, би трябвало да паднат рестриктивните мерки и да възстановим доверието в европейските институции ", уточни евродепутатът.

Според Андрей Новаков в множеството страни на Европейски Съюз работят закони за изключителното състояние и те се борят със болестта. " Никой не е трансформирал договорите за действие на Европейски Съюз, не е отменил свободното придвижване на хора. В България също оставаш 14 дни под карантина, когато пристигаш от чужбина ", напомни евродепутатът. По думите му и във Франция имат потребност от тази мярка.
Продължава разхлабването на ограниченията против COVID-19 в доста страни по света Всяка от страните в Обединеното кралство сама ще реши по кое време да анулира рестриктивните мерки, разгласи министър председателят Борис Джонсън
В момента, в който отпадне изключителното състояние във Франция, никой няма да те стопира на летището, с цел да търси непрекъснат адрес или трудов контракт – пътуваш по този начин, както пътуваш сред обособените области в България, безапелационен беше той.

Това, което сподели коронавирусът е, че Европа има проблем с ръководството на сходен вид рецесии, като че ли няма способността да отреагира бързо, сподели Перът Витанов. Той означи, че във връзка с икономическите ограничения, най-необходим е проект за възобновяване от рецесията.

Първото към, което посегнахме в рецесията беше Кохезионният фонд на Европейски Съюз. Тези, които споделяха, че кохезионната политика е ненужна и остаряла, би трябвало да си трансформират мнението, уточни Новаков. По думите му би трябвало да има фонд за незабавни ограничения.

„ Европа към този момент оказа помощ като развърза ръцете на държавните управления, сподели – парите, които към този момент сте получили за планове може да ги ползвате с цел да развивате медикаменти или да купувате защитни дрехи “, напомни Андрей Новаков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР