Казусът с арестувания журналист от сайта Биволъ и румънския му

...
Казусът с арестувания журналист от сайта Биволъ и румънския му
Коментари Харесай

Казусът с арестуваните журналисти предизвика протест пред Съдебната палата

Казусът с задържания публицист от уеб страницата „ Биволъ ” и румънския му сътрудник провокира митинг в столицата. Той е пред Съдебната палата и е под надслов  „ Срещу репресията над проверяващи публицисти ”.

Протестът се реалокира, защото имаше опция да се смеси с различен, който потегли от Народното събрание и завърши пред Министерския съвет, написа btvnovinite.bg.

„ Това, което се случи с тези двама публицисти и с обекта на тяхното следствие, беше капката, която преля нашето отвращение от ръководството на Борисов. Всички негови ръководства са еднолични и каквото се случва в страната е функционалност напълно от него ”, сподели пред bTV уредникът на протеста – художникът Владо Руменов.

„ Свободата на словото, на печата, на волеизявленията са едни от изконните права на едно демократично общество, което се опитваме да бъдем, и те са безусловно потъпкани ”, добави той.

На митинга се появиха и опити за провокации. Няколко младежи, които се причислиха от другия митинг, стопираха придвижването на трамваите. Полицаите се намесиха и в идващите дни ще открият самоличността им и най-вероятно ще им наложат санкции.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР