Казусът Пирогов“ преля чашата за Христо Хинков. Той обави пред

...
Казусът Пирогов“ преля чашата за Христо Хинков. Той обави пред
Коментари Харесай

Казусът „Пирогов“ преля чашата за Христо Хинков, той е първият паднал министър след ротацията

Казусът „ Пирогов “ преля чашата за Христо Хинков. Той обави пред публицисти, че след ротацията повече няма да е министър на опазването на здравето.

Попитан за какво няма да остане министър на опазването на здравето, Хинков изясни, че има чувството, че няма политическа поддръжка. Това е обяснил и пред политическата група на ДСБ, която го издигна за министър.

„ Тъй като ще има промяна на конфигурацията с политическо болшинство, точно това политическо болшинство, в действителност, с неговата реакция по мои управнически решения, ми подсказа, че би трябвало да се отдръпва след ротацията “, сподели той.

Казусът с “Пирогов ” за него е била „ последната капка “

Здравният министър съобщи, че не знае съответни имена, които се спрягат за неговия пост след ротацията.

“Случаят с „ Пирогов “ ми сподели, че аз няма да мога да ръководя съответно тази система, която има потребност от промяна. И тази промяна е промяна на мениджъри, които се оказват неефективни ”, разяснява Хинков.

Припомняме, че точно констатациите във въпросния отчет станаха причина здравният министър да уволни шефа на лечебното заведение доктор Валентин Димитров откакто инспекцията сподели корист с публични поръчки. Съдът обаче краткотрайно спря освобождението на шефа след тъжба, подадена от самия Димитров, а здравната комисия в Народното събрание също изиска той да резервира поста си до произнасянето на способените органи. На негово място трябваше да застане доктор Константин Димов.

Източник: 24 часа

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР