Казусът около дипломата на Андрей Гюров е изкуствено създаден. В

...
Казусът около дипломата на Андрей Гюров е изкуствено създаден. В
Коментари Харесай

Минчев: Казусът около дипломата на Андрей Гюров е изкуствено създаден

" Казусът към дипломата на Андрей Гюров е изкуствено основан. В нито един миг не съм си помислял, че въпрос с тапия за докторска степен от Виенския университет в Австрия може да породи някакво подозрение дали в действителност съответния човек има степента, или не ". Това съобщи пред Нова телевизия в неделя ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

По време на чуването в състезанието за шеф на Българска народна банка в четвъртък следобяд стана ясно, че от Виена. То обаче бе издадено единствено за часове от Националния център за информация и документи (НАЦИД). В петък пък се разбра, че, каквото е законовото условие, а обновена версия на докторската дисертация на Гюров.

" Бях сюрпризиран по време на изпушването в Комисията по бюджет и финанси, когато този въпрос беше издигнат от страна на ГЕРБ. За мен няма действителен проблем ", счита обаче ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

За него не е проблем, че дипломата за докторска степен е приета за часове в деня на чуването и че в докторската дисертация от 2005 година има цитати от 2008 и 2012 година

" Самият Гюров го изясни ясно. В последна сметка той е написал докторската дисертация през 2005 г, само че я е доработвал и актуализирал през годините, в което няма нищо необичайно, когато приказваме за теоретичен труд ", разясни Никола Минчев.

На въпрос за какво от Политическа партия издигнаха собствен претендент за началник на Българска народна банка, Минчев съобщи: " Има Такъв Народ още от 46-я парламент стартират господин Любомир Каримански за поста, само че той не е претендент на ръководещата коалиция. По-скоро това е Андрей Гюров. Виждаме в Гюров едно доста уместно лице за Българска народна банка в този миг. Той има академичната и професионалната подготовка. Работил е в западни институции от банковия и финансов бранш. Има безукорен обществен имидж. Изпълва всички нужни предпоставки да заеме поста в миг, в който България се е насочила към еврозоната ", сподели Никола Минчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР